Una infermera pesant i mesurant un nadó acabat de néixer

L'Hospital del Vendrell anuncia el restabliment del servei de parts

Durant aquestes dues setmanes s'han derivat quinze parts a Tarragona

L'Hospital del Vendrell ha anunciat que aquest dijous 3 de setembre s'ha restablert el servei de parts i urgències obstètriques que s'havia suspès des del 20 d'agost per la manca d'anestesistes de guàrdia. Des de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla apunten que ja s'han pogut resoldre «les diferents contingències registrades al servei d'anestèsia de l'hospital», i que havien fet que aquest servei s'hagués de derivar a Tarragona durant dues setmanes.

Quinze parts derivats a Santa Tecla

Durant aquest període, l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona ha atès un total de quinze parts procedents de l'àmbit geogràfic del Baix Penedès, el que suposa una mitjana aproximada d'un part diari, segons informa l'empresa. La Xarxa Santa Tecla ha lamentat «les molèsties ocasionades per aquesta situació» i ha agraït «l'esforç realitzat pels equips professionals» dels dos centres hospitalaris «per cobrir l'atenció de parts de la zona nord de la demarcació en condicions excepcionals».

El tancament de la sala de parts de l'Hospital del Vendrell des del passat 20 d'agost havia generat queixes entre la població i per part de col·lectius com la Comissió de llevadores del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA), que havien recordat que el del Vendrell és un hospital de referència a Catalunya en l'àmbit del part respectuós.