Les noves pistes de proves d'Idiada.

Idiada estrena noves pistes de prova per a vehicles autònoms i connectats

D'aquesta manera es converteix en el centre de proves de mobilitat connectada més gran d'Europa

L'empresa Idiada, ubicada a Santa Oliva, ha estrenat aquest mes de juliol les noves pistes de prova per a vehicles autònoms i connectats. Es tracta d'unes instal·lacions que complementen les que ja hi havia i que converteixen aquest emplaçament en el més complet d'Europa per a aquests vehicles.

Les noves pistes consisteixen en un ampli conjunt d'escenaris que reprodueixen de forma real entorns urbans, interurbans i de carretera. També compten amb una xarxa mòbil privada de 2G, 3G, 4G i 5G  Això fa d'Idiada un entorn controlat i únic per reproduir les condicions de xarxa de qualsevol part del món.

Avaluar la convivència dels vehicles convencionals i els vehicles autònoms

El responsable de la gestió de les pistes d'Idiada, Xavier Cabús, ha destacat la importància d'aquesta nova infraestructura. «Permetrà seguir desenvolupant vehicles convencionals i, alhora, vehicles que incorporen noves tecnologies on la figura del conductor va perdent rellevància», afirma. La convivència dels diferents vehicles també serà «una prova per avaluar com es pot exportar aquesta realitat a les carreteres públiques».

Les noves pistes estan dissenyades per donar resposta als requeriments per avaluar i validar els vehicles autònoms. Per això reprodueixen tota mena d'entorns urbans i interurbans, amb senyalització variada i diferents combinacions de vies. «Serà una bona prova per garantir que els cotxes autònoms són segurs en situacions de trànsit real», afirma el sénior mànager  Andrés Aparicio.

La definició de tots aquests elements és el fruit de les entrevistes mantingudes amb més de cinquanta fabricants de vehicles. També amb proveïdors de sistemes i centres d'investigació de tot el món. «Tota aquesta activitat té com a objectiu desenvolupar i validar els vehicles autònoms en un entorn segur abans de portar-los a carretera oberta», conclou Aparicio.

Amb aquestes noves pistes, Idiada impulsa una ampliació necessària per seguir liderant el desenvolupament dels vehicles autònoms. 

Les noves pistes de proves d'Idiada.
Idiada ha estrenat noves pistes de prova per al vehicle autònom. | Idiada