Imatge de la Mulassa Feixuga del Vendrell

La imatgeria festiva del Vendrell tindrà la seva rèplica en 3D

Amb els fitxers digitals es vol contribuir a la pervivència del patrimoni material

La imatgeria festiva del Vendrell tindrà la seva rèplica en 3D, gràcies a una iniciativa pionera que durà a terme l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. Aquest serà el primer projecte d'aquestes característiques que es faci a Catalunya, fruit d'un conveni entre l'Ajuntament i l'Agrupació del Bestiari. 

Els detalls d'aquest projecte es donaran a conèixer aquest divendres 7 de maig en un acte que es farà a les 18.30 hores a la plaça Vella, on hi haurà representants del consistori, de l'Agrupació del Bestiari i de les entitats de cultura popular de la ciutat.

Preservar i difondre el patrimoni festiu

L'objectiu de la iniciativa és preservar i difondre el ric patrimoni festiu del Vendrell. Des de l'entitat remarquen que, gràcies a l'escaneig en 3D, «es poden recuperar o reproduir amb el màxim de detall les imatges festives en cas que es perdin o es malmetin». De la mateixa manera, els arxius en 3D es poden «inserir en aplicacions de realitat virtual o realitat augmentada», així com fer-ne «petites reproduccions perquè les utilitzin les escoles, o crear exposicions virtuals».

Les imatges festives que s'escanejaran són el Drac Tallot, el Borinot de Foc, la Mulassa Feixuga, el Bou de Foc, el Drac del Vendrell, la Víbria, el Cabrot i el Cabrot petit, el Lleó i el Lleonet, l'Àliga i l'Aligueta, el Caramot i les Puces, els Cavallets, la Patatuf, els Gegants Teresa i Salvador, els Gegants Jaume i Montserrat, els Gegantons i els Nans.