La riera de la Bisbal.

Impulsen un acord per protegir l'ecosistema aquàtic de la riera de la Bisbal, al Baix Penedès

Ha estat subscrit pel GEPEC i l'ACA

El GEPEC-EdC i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) han formalitzat un acord de custòdia de la conca de la riera de la Bisbal, al Baix Penedès. L'acord ha de garantir «la protecció i desenvolupament de l'ecosistema aquàtic de la conca», segons els ecologistes.

L'objectiu de la custòdia fluvial és promoure la cogestió dels ecosistemes aquàtics. D'aquesta manera es vincula l'administració competent —l'ACA— amb propietaris, ens locals o supramunicipals, i entitats de custòdia com el GEPEC-EdC.

El grup ecologista destaca que el conveni inclou tota la conca d'aquesta riera del Baix Penedès. Passa per municipis com la Bisbal, Llorenç, Sant Jaume dels Domenys, Banyeres, Albinyana, Santa Oliva o el Vendrell. També inclou alguns afluents d'aquesta conca amb el torrent del Lluc.

Conservar i incrementar els valors ambientals 

Tant els ecologistes com l'ACA volen «conservar i incrementar els valors ambientals de la zona d'actuació i les seves proximitats». Aquest mateix octubre, l'entitat ecologista ha iniciat diverses actuacions en aquesta riera. Són actuacions de control d'espècies invasores, com el cranc de riu americà i la canya, o per plantar espècies vegetals pròpies de la zona.

De la mateixa manera, s'instal·laran refugis per a les aus i els ratpenats i es retiraran deixalles de l'entorn. Són actuacions finançades amb la subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua.