Jordi Guillem dona el tret de sortida de la Fira de Santa Teresa 2019 del Vendrell

El xef ha anunciat que té pensat obrir un local a la capital del Baix Penedès

El xef Jordi Guillem ha estat l'encarregat de fer el tret de sortida de la Fira de Santa Teresa 2019 del Vendrell, que ha començat aquest divendres 11 d'octubre a la tarda i s'allargarà fins al diumenge. L'acte d'inauguració, que s'ha fet a la part inicial de la Rambla, també ha comptat amb la presència de l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i la regidora de Fires, Luz Ramírez.

Guillem, xef del restaurant Lo Mam de Segur de Calafell, s'ha presentat com «un vendrellenc més», recordant que durant un temps va viure a la ciutat, i ha avançat que té pensat obrir un local a la capital del Baix Penedès. El xef ha reivindicat la cuina del país i ha recordat com va venir des de Lleida a les terres del Penedès. L'alcalde, Kenneth Martínez, ha celebrat l'anunci de Guillem, i ha afegit que «és vendrellenc tothom que se sent vendrellenc». Martínez ha definit la Fira de Santa Teresa com «un aparador del millor que tenim».

Els espais de la Fira de Santa Teresa 2019

Per la seva banda, la regidora de Fires, Luz Ramírez, ha repassat els diferents espais que hi ha al certamen. Aquesta edició de la fira presenta com a novetats el nou espai de protecció animal que se situa a la plaça del Tívoli, i el fet que es doni més espai al sector de l'alimentació, en detriment dels estands multisectorials. La resta d'espais es mantenen com els últims anys, amb l'automoció ocupant el pàrquing del Pèlag, els tallers de la fira 'Handmade' ubicats a la carpa de la plaça Nova, la Fira d'Abans al carrer del Doctor Robert, i els estands de l'art al carrer dels Cafès

Actes culturals durant tot el cap de setmana

Els actes de cultura popular més destacats són el concert de Música de Gralles tradicional d'aquest divendres al vespre a l'Auditori del Tívoli, la cercavila dels grups de cultura popular del dissabte a la tarda o el concert d'Arnau Griso, amb Miki Núñez de convidat, i Upuntú de la nit del dissabte. El diumenge es farà la diada castellera a la plaça Vella, el concurs nacional de sardanes, i el Fira Foc. Es pot consultar el programa sencer de la fira en aquest enllaç.  

Les autoritats, en la inauguració de la Fira 2019 del Vendrell.
Les autoritats, en la inauguració de la Fira 2019 del Vendrell. | BP Diari