Inauguració del dipòsit d'aigua del Vendrell.

Inauguren un gran dipòsit al Vendrell per garantir l'aigua en cas d'avaria

La infraestructura de Mas Astor emmagatzema 25.000 metres cúbics d'aigua

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha inaugurat aquest dimarts 7 de juny el nou dipòsit de Mas Astor, al Vendrell. Una gran infraestructura que ha de garantir l'abastiment d'aigua al Baix Penedès i el Tarragonès en cas d'avaria. El dipòsit emmagatzema 25.000 metres cúbics d'aigua i s'ha construït en uns terrenys de 5.000 metres quadrats a tocar del nucli de Mas Astor.

Segons ha detallat Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica de la Generalitat, el dipòsit ha de tenir un paper clau al territori. «El Baix Penedès és una zona deficitària i aquesta infraestructura ha de garantir l'aigua davant qualsevol eventualitat per als residents i la indústria turística», ha remarcat. 

Reserves per a 24 o 48 hores

Així, els 25.000 metres cúbics que emmagatzema permeten el subministrament d'aigua a la zona si hi ha alguna avaria. A l'hivern, es garanteix l'aigua de boca per un període  de 48 hores, que baixa a 24 hores durant els mesos d'estiu. El territori que queda dins del seu abast és el que està situat entre Altafulla i Cunit.

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha afegit que amb aquesta obra «s'ha buscat donar resposta a les necessitats dels veïns i els visitants». L'alcalde ha agraït la col·laboració dels veïns de Mas Astor durant el temps que han durat els treballs. En aquest sentit, ha fet referència al fet que el dipòsit s'ha soterrat en part per evitar l'impacte ambiental.

Les reclamacions dels veïns

Abans de començar les obres, l'estiu del 2020, els veïns de Mas Astor havien mostrat els seus dubtes sobre el projecte. També demanaven algunes contrapartides com a compensació per les molèsties durant els treballs. Aquest dimarts, una representació veïnal ha assistit a la inauguració del dipòsit i s'han mostrat moderadament satisfets amb els acords assolits.

Des del CAT han asfaltat una de les vies principals de la urbanització i han millorat la xarxa de clavegueram. El cost total de l'obra s'ha acostat als nou milions d'euros, dels quals gairebé el 50% ha estat pagat per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). 

El president del CAT, Joan Alginet, ha celebrat la posada en funcionament del 45è dipòsit regulador de la demarcació de Tarragona. Alginet ha avançat que hi ha projectades dues infraestructures més d'aquest tipus, una a Cunit i l'altra a Vila-seca.  

Martínez, Alginet i Xifré inaugurant el dipòsit d'aigua del Vendrell.
El dipòsit està ubicat a tocar del nucli de Mas Astor. | BP Diari