Nen amb petards 2020

Iniciativa veïnal a Calafell per limitar l'ús de coets a la via pública

Diversos partits de l'oposició hi donen suport

Una iniciativa veïnal impulsada a Calafell demana «limitar l'ús de la pirotècnica no silenciosa a la via pública i a les platges», sempre respectant «l'activitat que puguin fer «les entitats culturals durant les festes majors i la revetlla de Sant Joan». La iniciativa s'està canalitzant a través del Blog de Segur i demana la signatura de les persones empadronades a Calafell. Els fulls es poden trobar en diferents establiments del municipi.

 

Suport de partits polítics

La iniciativa veïnal està en marxa des de fa uns dies, i durant les últimes hores ha rebut el suport de tres partits polítics que es troben a l'oposició a l'Ajuntament de Calafell, la CUP, ERC i Sumem+. Les formacions destaquen que les explosions fortes que provoquen els petards tenen afectacions en col·lectius com «les persones grans, persones amb diversitat funcional, o les que pateixen autisme».

De la mateixa manera, els tres partits apunten que, segons la Fundació Affinity, el 70% dels animals «presenten fòbia als petards», entre ells els gossos, els gats o els ocells. «Els petards creen directament lesions als animals que, a vegades, acaben en defunció per aturada cardíaca o situacions d'escapament», expliquen en una nota els partits. Per aquest motiu han decidit donar suport a la iniciativa impulsada per diversos veïns del municipi.