L'edifici de l'antiga escola Pla de Mar del Vendrell.

L'institut escola de Coma-ruga es concentrarà a l'edifici de l'antic centre Pla de Mar

L'Ajuntament cedirà un solar per fer l'ampliació de les instal·lacions

L'institut escola Coma-ruga concentrarà en un futur la seva activitat a l'edifici de l'antiga escola Pla de Mar. Així ho ha anunciat l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, al programa de TV el Vendrell 'Per què?'. El centre va entrar en funcionament el curs 2020-2021 i va suposar la fusió de les escoles Pla de Mar i Els Secallets.

Actualment, les classes estan dividides entre aquests dos centres, però la intenció és que s'acabin agrupant en un únic edifici. Aquest edifici serà el del Pla de Mar, situat a la zona de la Creu de Coma-ruga. Martínez no ha avançat quan passarà això, ja que abans cal ampliar les instal·lacions d'aquest centre.

En aquest sentit, l'Ajuntament cedirà a la Generalitat de Catalunya aquest any un solar de titularitat municipal per poder fer aquesta ampliació. L'Institut escola Coma-ruga, que va escollir el nom definitiu el passat curs, ofereix per primera vegada estudis d'ESO als nuclis marítims. Pel que fa a l'edifici dels Secallets, Martínez ha avançat que podria acollir una segona biblioteca del municipi.

Projectes pel 2022

Al mateix programa de televisió, Martínez ha apuntat alguns dels projectes que s'han de desenvolupar al llarg d'aquest any 2022 al Vendrell. Un d'ells és el de la nova oficina per expedir el DNI, un equipament molt esperat que s'ha d'ubicar al costat de l'Eina. També es preveu fer la renovació de la pista d'atletisme del camp d'esports, així com finalitzar les obres del Tabaris, a Coma-ruga.

També es preveu iniciar la redacció d'altres projectes importants. Un d'ells és el del pla d'aparcaments, que s'espera des de fa temps, mentre que altres són el del Parc del Botafoc o el de l'edifici Brisamar. Són projectes que es presentaran a les diferents convocatòries pels fons Next Generation, com ja s'ha fet amb el de l'ampliació de l'illa de vianants.

Les obres al carrer de les Quatre Fonts del Vendrell.
La reconversió del carrer de les Quatre Fonts del Vendrell en illa de vianants ha d'estar llesta el febrer. | BP Diari