Un dels PTT que es fan a Calafell.

L'Institut de Segur de Calafell impulsa una nova formació en jardineria

És el segon Pla de Transició al Treball que es farà a Calafell

Calafell tindrà un nou Pla de Transició al Treball (PTT) a partir del pròxim curs 2021-2022. El Departament d'Educació de la Generalitat i l'Ajuntament de Calafell han anunciat que l'Institut La Talaia de Segur acollirà aquest nou PTT, que serà d'auxiliar de vivers i jardins.

Aquest serà el segon Pla de Transició al Treball que es fa als centres de secundària de Calafell, ja que des del 1998 ja se n'imparteix un a l'Institut Camí de Mar. Les inscripcions per a les dues formacions s'han obert aquest dilluns 10 de maig i es prolongaran fins al dia 21.

El nou PTT de Segur

La formació es farà al mateix institut, on ja es fa un cicle formatiu de grau mitjà en jardineria i floristeria, al carrer del Comte Gómez de Orbaneja. Amb la nova formació s'ensenyarà els alumnes a fer operacions auxiliars per a la producció i el manteniment de plantes en vivers i centres de jardineria, així com per a la instal·lació de jardins i parcs i zones verdes i el seu manteniment.

Per la seva banda, el del Camí de Mar oferirà tres cicles de formació, un d'auxiliar en hoteleria, cuina i serveis de restauració, un altre d'auxiliar en muntatges d'instal·lacions electrotècniques en edificis, i un tercer d'auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic. L'altra novetat important del pròxim curs és que l'aprovació del curs comporta l'accés directe a un cicle formatiu de grau mitjà, sense fer la prova d'accés.