Imatge d'un control de carretera dels Mossos d'Esquadra

Interior deixa la porta oberta a fer una nova comissaria de Mossos a Calafell i Cunit

En la seva visita al Baix Penedès, Joan Ignasi Elena ha anunciat un increment al parc de Bombers del Vendrell pel 2023

El conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha deixat la porta oberta a crear una nova comissaria dels Mossos d'Esquadra al Baix Penedès. Ho ha dit en la seva visita a la comarca aquest dimecres 1 de juny, en referència a les peticions de Calafell i Cunit. Els dos municipis fa temps que demanen disposar d'una nova caserna que complementi la del Vendrell.

Després de reunir-se amb els diferents alcaldes al Consell Comarcal, Elena ha explicat que es preveu una nova ampliació de la plantilla dels Mossos. Dels 18.000 efectius actuals s'hauria de passar a 22.000 l'any 2030. Això comportarà, segons Elena, «la creació de noves comissaries».

El conseller d'Interior també ha confirmat que els catorze nous Mossos d'Esquadra que fan pràctiques al Baix Penedès es quedaran a la comarca. L'ampliació de personal anirà acompanyada d'una inversió en nous vehicles i de millores energètiques a la comissaria del Vendrell. «S'està revertint una situació de més de set anys sense noves contractacions», ha apuntat Elena.

Ampliació d'efectius al parc de Bombers

També el parc de Bombers del Vendrell espera des de fa anys un increment en el nombre d'efectius, que ara és insuficient. Joan Ignasi Elena ha avançat que el parc passarà de cinc a sis efectius per torn a finals del 2023. De la mateixa manera, el parc de bombers voluntaris de Sant Jaume s'ampliarà amb tres nous efectius voluntaris.

El president del Consell Comarcal, Joan Sans, s'ha mostrat satisfet per l'anunci d'aquests increments. Sans ha recordat al conseller que el Baix Penedès «és la comarca que més creix en nombre absolut d’habitants». Per aquest motiu, «els cossos de seguretat també han d'augmentar en la mateixa proporció, especialment a l'estiu», ha afegit.

Des del Consell Comarcal es dona suport a la petició de Calafell i Cunit de tenir una nova comissaria de Mossos entre els dos municipis. És una mesura que veuen imprescindible per l'augment de població que hi ha a l'estiu a la zona.