Israel Carrión i Josep Anglada, al Vendrell.

Israel Carrión serà el cap de llista de Som Identitaris a les municipals del Vendrell

La formació que presideix Josep Anglada farà el seu segon intent a la capital del Baix Penedès

Som Identitaris (Somi), el partit que el 2019 va agafar el relleu de PxC, es tornarà a presentar a les eleccions municipals del Vendrell. El cap de llista als comicis del pròxim mes de maig serà Israel Carrión, que fa quatre anys va ocupar el segon lloc. El candidat ha estat presentat aquest dimecres 19 d'octubre al Centre Cívic l'Estació, amb la presència del president del partit, Josep Anglada.

Amb el seu llenguatge habitual, Anglada ha assegurat que amb Carrión començava «la reconquesta del Vendrell». L'antic líder de PxC s'ha mostrat convençut que Somi és l'únic partit «que pot generar il·lusió als ciutadans» i esdevenir una verdadera «alternativa de govern».

Anglada no s'ha estalviat retrets a Vox, el seu competidor natural, als quals ha titllat de «casta de la política». «Que els ciutadans no es deixin portar pels cants de sirena d'alguns nous partits que quan toquen poder no fan res», ha reblat. Als comicis del 2019, Vox va superar per tot just 29 vots a Somi, si bé ambdues formacions van obtenir un resultat molt fluix.

Per la seva banda, Israel Carrión ha explicat que la formació es presenta per resoldre problemes com «la delinqüència, l'elevat atur o el treball precari». Respecte als mals resultats que el partit va treure el 2019, el candidat creu que va ser perquè el projecte es va engegar de forma precipitada. «Va ser un canvi radical de partits i molta gent no va tenir temps de conèixer-nos», ha afegit Carrión.

De les cendres de PxC

Somi va néixer la primavera del 2019 de les cendres de Plataforma per Catalunya (PxC). La formació que va liderar August Armengol va arribar a treure fins a cinc regidors al Vendrell el 2011. Anglada ha reivindicat avui els èxits de PxC com a propis, sense anomenar en cap moment a Armengol, amb qui van acabar enfrontats.

Quan PxC es va dissoldre, diferents membres del partit al Vendrell van decidir seguir endavant amb la marca d'Anglada. A les eleccions municipals d'aquell any, amb Juan Carrasco de cap de llista, el partit només va treure 297 vots. Va quedar en penúltim lloc entre els tretze partits que es van presentar, uns resultats que ara volen millorar.