El nou carrer de les Quatre Fonts del Vendrell.

Ja es coneixen les propostes finalistes dels pressupostos participatius del Vendrell

Els ciutadans podran votar durant la Fira de Santa Teresa

Han costat d'arribar, però finalment ho han fet. Els ciutadans del Vendrell podran escollir per primera vegada en quins projectes volen invertir 200.000 euros del pressupost municipal. Els primers pressupostos participatius que inclouen tot el municipi arriben a la part decisiva i ja es coneixen les propostes finalistes.

Durant el període de presentació de propostes se'n van recollir un total de 121, que després han estat validades pels tècnics. Un total de 104 d'aquestes propostes corresponien a particulars i les restants disset, a entitats. Finalment, des del consistori s'han escollit cinc propostes finalistes, desglossades en nou projectes.

La votació es podrà fer a l'estand de l'Ajuntament de la Fira de Santa Teresa d'aquest 2022, que tindrà lloc entre el 14 i el 16 d'octubre. Tots els empadronats més grans de catorze anys podran votar dues propostes. També es podrà votar a través de la web municipal entre les cinc propostes següents.

1- Crear una zona verda al centre de la ciutat

Aquesta proposta es desglossa en quatre projectes, que són els quatre espais on es podria habilitar aquesta zona verda. Es tracta de la plaça Pep Jai, el parc de la Muntanyeta, el parc de Can Conesa, o el parc de Ca l'Escori. Els tres primers tenen un cost de 198.000 euros, mentre que l'últim puja a 110.000 euros.

2- Plantar arbres i augmentar les zones verdes

Una proposta similar a l'interior, però que en aquest cas aposta per actualitzar l'inventari d'arbrat viari, dissenyant un pla de plantació. El cost d'aquesta opció és de 48.000 euros, amb la qual cosa permetria fer altres actuacions.

3- Millorar l'accessibilitat de les voreres

La tercera proposta fa referència a l'accessibilitat de les voreres, rebaixant l'alçada d'aquestes. La inversió seria de 200.000 euros, esgotant el pressupost.

4- Vehicle d'extinció d'incendis

La quarta proposta suposa la compra d'un vehicle equipat per a l'extinció d'incendis. El cost assignat és de 59.000 euros.

5- Camins escolars segurs

L'última proposta també es divideix en dos projectes. El primer és per senyalitzar un camí escolar segur entre els centres escolars Els Secallets i Pla de Mar de Coma-ruga (80.000 euros). El segon és senyalitzar un camí escolar segur entre el centre de la ciutat i la zona escolar (105.000 euros).

El regidor de Participació Ciutadana, Christian Soriano, ha animat els ciutadans a votar durant la Fira de Santa Teresa. «Sigui quin sigui el resultat, els projectes seran positius pel municipi», ha afirmat.