Jaume Casañas, al davant d'un dels espigons de Cunit.

Jaume Casañas abandona el PDeCAT i estudia impulsar un partit penedesenc

L'alcalde de Cunit ja no és el president del PDeCAT al Penedès

L'alcalde de Cunit, Jaume Casañas, ha abandonat el PDeCAT, formació de la qual era president a la Vegueria del Penedès. La decisió la va comunicar al partit fa tres setmanes, tot i que ja estava presa des de les eleccions al Parlament del passat febrer. «En aquells moments ja els vaig dir que seguia uns mesos com interí», ha explicat Casañas.

Un dels motius d'aquesta decisió, segons ha explicat davant la premsa, és la situació «de menysteniment continuat del Baix Penedès per part del Govern». «Els partits d'àmbit nacional no ens fan gens de cas», lamenta l'alcalde de Cunit. Per això, una de les opcions que té sobre la taula és impulsar una formació d'àmbit regional.

«Seria un partit penedesenc que defensés les necessitats del territori, similar al de Teruel Existe», ha apuntat Casañas. Aquesta possibilitat ja s'està treballant amb altres polítics de la comarca, entre ells l'alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Marc Palau. El que ha desmentit Casañas és que passi a formar part de Junts, una informació que ha aparegut en algun mitjà.

Impulsem Cunit seguirà igual

Pel que fa a Impulsem Cunit, la formació que lidera al municipi, Casañas ha assegurat que es mantindrà sense canvis per als pròxims comicis locals. La idea, segons ha afegit, és replicar aquest model de partit municipalista a l'àmbit regional

Jaume Casañas, geògraf de professió, va entrar a la política el 2011, de la mà de Convergència i Unió (CiU) de Cunit. Després d'estar quatre anys a l'oposició, CiU va guanyar les eleccions del 2015, amb Montserrat Carreras al capdavant. Casañas es va ocupar de regidories com les de Patrimoni i Ensenyament. 

El 2019 es va presentar com a alcaldable amb el partit municipalista Impulsem Cunit, que estava sota el paraigua del PDeCAT. Va quedar en segon lloc per darrere del PSC, amb qui va fer un pacte de govern que l'ha portat a l'alcaldia aquest 2021. Des del 2016 era president de la Federació del Penedès del PDeCAT.