Javier Perianes, a l'Auditori Pau Casals.

Javier Perianes fa tornar a sonar la música al Festival Pau Casals del Vendrell

El concert inaugural ha servit per homenatjar Enric Granados

La música ha tornat a sonar al Festival Internacional Pau Casals que ha arrencat aquest dissabte 10 de juliol a l'Auditori Pau Casals del Vendrell. Després de suspendre l'edició del 2020, aquest any s'ha pogut commemorar, a la fi, el seu 40è aniversari.

L'encarregat d'obrir el foc ha estat el pianista Javier Perianes, amb un concert anomenat 'La mort de Granados, una tragèdia'. El programa, que ha inclòs obres de Beethoven, Chopin, Wagner i el mateix Enric Granados, ha servit per recordar el concert de Casals al Metropolitan Opera House. Perianes ha recordat «el gran disgust que li va causar a Casals la mort de Granados».

El retorn de la música

El Festival Casals explora aquest 2021 la relació entre Pau Casals i Amèrica. Tot i que es manté un aforament limitat i diferents mesures de seguretat, el director artístic del festival, Bernard Meillat, ha celebrat que es pugui fer. «Recuperem una altra vegada la música en viu, que ens havíem oblidat», ha afegit.

El certamen inclou sis concerts més i dues projeccions fins al 22 de juliol. El següent tindrà lloc aquest dimarts 13 de juliol, i reproduirà el primer concert de la gira de Pau Casals pels Estats Units, fa 120 anys. La soprano Sara Blanch es posarà a la pell d'Emma Nevada.