Gina Lollobrigida i Javier Rigau, en una imatge del 2006

Javier Rigau, exmarit de Gina Lollobrigida, és el propietari de la residència Calafell Park

La polèmica parella va ser al focus mediàtic per la diferència d'edat, 34 anys

La residència d'avis Calafell Park, que aquest divendres ha sigut tancada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per «greus mancances materials i assistencials de gravetat en l'atenció a les persones residents», és propietat de Javier Rigau, l'exmarit de l'artista italiana Gina Lollobrigida, segons ha avançat el 'Diari Més'.

Javier Rigau i Gina Lollobrigida es van conèixer a principis dels anys 80 a Mònaco, però no va ser fins al 2010 que l'empresari català va fer el salt a la premsa mediàtica, quan es va fer públic el casament entre ell i l'actriu italiana. La diferència d'edat entre ells dos —es portaven 34 anys— va fer posar el crit al cel a la premsa espanyola i italiana, titllant Gina com una «empaitajoves». El cas és que la parella havia començat a tenir relacions sexuals quan Javier encara era menor d'edat, 15 anys, i ella en tenia 49, segons ha explicat el mateix Rigau en alguna ocasió. Gina s'havia encapritxat d'ell i l'anava a veure a Barcelona des de Roma sovint.

La parella es va casar el 2010 a la parròquia de Sant Vicent, al barri de Sarrià de Barcelona, tal com recull el portal 'Jaleos'. Les polèmiques amoroses i judicials sempre van estar presents a la vida de la parella. Tres anys després del casament, l'actriu va denunciar davant dels mitjans de comunicació que havia sigut «estafada» per Rigau. Segons explicava Gina, Javier l'havia convençut perquè signés uns poders que ell necessitava per unes actes notarials. Ella va acabar dient que Javier Rigau només la volia per heretar el seu patrimoni.

Embolics judicials constants

El cas va arribar a la justícia, però el 2015 va quedar arxivat després que l'Audiència de Barcelona dictés el seu sobreseïment, en no trobar indicis d'estafa. Però no és l'únic embolic judicial amb el qual la parella va estar embolicada, i és que el 2019 també se'ls va acusar d'estafa amb la seva pròpia boda, entre altres casos.

Javier Rigau va declarar en alguna ocasió que «no li interessava el patrimoni de Gina», encara que ella tingués uns 36 milions d'euros al seu compte bancari. Finalment el matrimoni va ser anul·lat, quan Gina, als seus 92 anys, no tenia les seves facultats en ordre i el seu assistent, Andrea Piazzolla, s'havia gastat pressumptament tota la seva fortuna, aprofitant-se de l'avançada edat de l'artista.

Tot i que durant una temporada Rigau va ser objectiu de la premsa per suposats embolics sentimentals amb personalitats com María Teresa Campos o Ana García Obregón, actualment l'empresari viu allunyat dels mitjans. Es dedica als negocis immobiliaris i de gestió de residències d'avis, com Calafell Park.