El centre de vacunació del Joan Ortoll de Calafell.

El Joan Ortoll de Calafell recupera la vacunació massiva per als infants i les terceres dosis

El punt es reactiva després d'un mes d'inactivitat

El Departament de Salut va tancar el centre de vacunació massiva del pavelló Joan Ortoll de Calafell a principis de novembre. Es va fer per la poca activitat que estava registrant, amb un alt percentatge de la població més gran de dotze anys ja vacunada.

Un més i mig després, el pavelló torna a funcionar com a centre de vacunació massiva, amb l'inici de la vacunació infantil. Des d'aquest dimecres 15 de desembre els nens i nenes d'entre cinc i onze anys ja poden rebre la vacuna de Pfizer. Les cites per vacunar els menors ja es poden demanar des d'aquest dilluns a les 14.00 hores en aquest enllaç.

De la mateixa manera, també es posaran les terceres dosis per a la gent gran, a més de l'inici de la pauta pels que encara no s'hagin vacunat. Tot i que el centre té capacitat per posar 1.000 vacunes diàries, es començarà per posar-ne 600 per la disponibilitat de vacunes.

Helena Rubio, regidora responsable del dispositiu Covid, ha explicat que hi haurà un nou accés a la zona de vacunació. Estarà a la façana que mira a l'aparcament, on hi haurà els responsables de Protecció Civil. D'aquesta manera es busca que la vacunació sigui compatible amb la pràctica esportiva.

Increment de casos

L'activació del punt de Calafell coincideix amb una nova fase expansiva del coronavirus al Baix Penedès. L'última setmana s'han detectat 151 casos a tota la comarca, amb un índex de reproducció (RT) d'1,32. El Vendrell, Calafell i Cunit són els dos municipis que tenen una incidència acumulada a catorze dies més gran.

La pressió hospitalària també s'ha incrementat i ja són disset els ciutadans de la comarca que estan ingressats per la Covid. El risc de rebrot se situa en aquest moment en els 339 punts. La taxa de positivitat és actualment del 8,47%, per sobre del 5% recomanat per l'OMS.