Carles Grasas dona el relleu a Josep Maria Farran al capdavant d'Idiada.

Josep Maria Farran relleva Carles Grasas com a director en cap d'Idiada

Grasas era director de la principal empresa del Baix Penedès des de feia 32 anys

Relleu al capdavant d'Idiada. L'empresa més important del Baix Penedès —i una de les capdavanteres en l'àmbit de la investigació i el desenvolupament de tecnologia per a automòbils— ha anunciat que des del gener d'aquest 2020 té com a nou director en cap a Josep Maria Farran. Després de 32 anys al capdavant d'Applus Idiada, Carles Grasas ha donat el relleu a Farran, i a partir d'ara assumirà funcions no executives com a president del Consell d'Administració.

Josep Maria Farran es va incorporar a Idiada el gener de l'any 1988 i ha assumit diverses posicions a la companyia amb una responsabilitat creixent i obtenint bons resultats. Carles Grasas s'ha mostrat convençut que el nou director en cap «exercirà les seves funcions amb èxit quant a la satisfacció dels nostres clients i de l'accionariat». El que era director des dels inicis, i que fa uns mesos va concedir una extensa entrevista a TarragonaDigital, ha agraït al personal el suport rebut tots aquests anys.

 

Una nova etapa amb molts reptes

Josep Maria Farran encara una nova etapa amb molts reptes, i amb una indústria de l'automòbil que està experimentant «una era de canvis tecnològics importants que plantegen desafiaments, però alhora grans oportunitats», ha apuntat. El nou director en cap de la companyia s'ha mostrat convençut que Idiada «tindrà un paper fonamental en aquest nou escenari», alhora que s'ha declarat «entusiasmat de viure un moment tan interessant».

El desenvolupament dels vehicles autònoms i dels elèctrics són dos dels principals reptes dels pròxims anys. En aquest sentit, l'anterior director ja havia avisat que calia un augment de les instal·lacions actuals que l'empresa té al polígon l'Albornar, a Santa Oliva. Una de les opcions que s'havien posat sobre la taula era buscar un possible encaix als terrenys on s'hauria de desenvolupar el Logis Penedès.

L'Institut d'Investigació Aplicada de l'Automòbil (Idiada) va tenir els seus orígens el 1971, dins de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i es va establir com a empresa independent, però pertanyent a la Generalitat de Catalunya, el 1990. La seva privatització l’any 1999 va fer que el 80% quedés en mans d'Applus i el 20% restant, de la Generalitat. Actualment té presència a 25 països de cinc continents diferents, amb un total de 2.500 treballadors, dels quals la meitat són a Santa Oliva.