Josep Maria Inglés Rafecas, cronista oficial del Vendrell.

El vendrellenc Josep Maria Inglés, guardonat amb el premi Recercat 2020

Se l'ha reconegut per la seva trajectòria i els seus mèrits en l'àmbit de la recerca local

En una edició celebrada de forma virtual per la pandèmia del coronavirus, el Vendrell va acollir el passat 30 d'octubre el lliurament de premis Recercat 2020, un dels actes inclosos dins les Jornades de Cultura i Recerca Local. En total van ser tres els guardons que es va atorgar, a dues persones i a una entitat, «per les seves trajectòries i els seus mèrits en l'àmbit de la cultura i la recerca local».

El cronista oficial del Vendrell

Un d'ells va ser el vendrellenc Josep Maria Inglés Rafecas (1932), que el 1966 va ser nomenat cronista oficial de la vila. Professional de les arts gràfiques, Inglés ha dut a terme nombroses iniciatives en l'àmbit de la història local i penedesenca, així com en la poesia. Va ser el seu fill Xavier Inglés Bo l'encarregat de dirigir unes paraules d'agraïment per aquest guardó rebut.

Els altres dos premis es van atorgar a Fina Salord Ripoll (Ciutadella,1955), filòloga i historiadora de la cultura de l'illa de Menorca, i a l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Horta Sud, el primer d'àmbit comarcal que es va crear al País Valencià, el 1982. Tots ells rebran una peça commemorativa de ceràmica del Vendrell i la litografia titulada 'Cessabit' d'Anna Bustins Viñals.