Josep Maria Llasat, cap de llista de Junts al Vendrell.

Josep Maria Llasat encapçalarà la llista de Junts als comicis municipals del Vendrell

L'actual regidor de Primàries serà alcaldable per tercera vegada, sempre amb un partit diferent

Josep Maria Llasat encapçalarà la llista de Junts a les eleccions municipal del 2023 al Vendrell. La Comissió Municipal Territorial (CMT) del Vendrell va proposar la candidatura de Llasat per unanimitat aquest mes de juliol. L'actual regidor de Pel Vendrell Primàries havia recollit un 91% del total d'avals emesos.

D'aquesta manera, Llasat serà alcaldable a l'Ajuntament del Vendrell per tercera vegada, sempre amb partits diferents. El 1995 va liderar la llista del PSC després que Martí Carnicer hagués deixat el càrrec d'alcalde un any abans. En aquells comicis, la CiU de Benet Jané es va imposar per un estret marge al PSC, assolint per primer cop l'alcaldia.

Una experiència de més de vint anys com a regidor al Vendrell

Després d'aquell mandat, Llasat va tancar la seva primera etapa política, en la qual havia estat vint anys com a regidor al consistori. Els setze primers va ser regidor de govern amb el PSC i els altres quatre va estar a l'oposició. Aquells anys també va ser diputat provincial entre els anys 1983 i 1999.

Després de més de deu anys apartat de la política, el 2012 es va afiliar a l'ANC, entitat de la qual va ser Secretari Nacional entre el 2016 i el 2018. El 2019 va tornar a la política municipal, sent el cap de llista de Pel Vendrell Primàries. Els més de mil vots que va aconseguir als comicis van permetre que entrés com a regidor de nou a l'Ajuntament.

De Primàries a Junts

El novembre del 2020 va anunciar que s'incorporava al projecte de Junts, pel qual va ser escollit coordinador comarcal al Baix Penedès. El partit vol aglutinar el vot que el 2019 es va dividir entre Primàries i Junts pel Vendrell (la candidatura del PDeCAT). Llasat és el segon alcaldable que s'anuncia de forma oficial al Vendrell, després de la d'Alfons González per ERC.