Pla contrapicat de la façana d'entrada a l'Audiència de Tarragona, amb el rètol de 'Palau de Justícia' i les banderes espanyola i catalana.

Demanen 20 anys de presó per a la tiradora acusada de matar la seva parella a trets al Vendrell

Els fets es remunten a la matinada del 12 d'octubre del 2018 | El fiscal aplica l'atenuant de trastorn mental transitori i l'agreujant de parentesc

El fiscal demana 20 anys de presó per a una tiradora acusada d'haver matat el seu company sentimental d’un tret al cap després d’enfadar-se, amb l’atenuant de trastorn mental transitori i l’agreujant de parentesc, segons l’escrit del ministeri públic. Els fets, que es jutjaran a l’Audiència de Tarragona amb jurat popular, es remunten a la matinada del 12 d’octubre de 2018, al dormitori de la parella, qui residia en una urbanització del Vendrell (Baix Penedès).

Aquell dia, els dos estaven dormint i l’acusada, de 41 anys, es va aixecar per fumar, la qual cosa va despertar el seu company, que es va enfadar. Després d’una discussió, l’home es va girar per seguir descansant però, de sobte, «sorprenentment i sobtadament, impedint qualsevol reacció defensiva», la dona va agafar la seva pistola de la tauleta de nit i «amb evident menyspreu per la vida aliena» li va disparar dues vegades al cap. L’home va ser trobat amb vida al voltant de les vuit del vespre, tot i que va morir poc després a causa de les ferides.

L’acusada era sòcia del Club de Tir Esportiu de Barcelona, tenia una llicència d’armes caducada del tipus ‘TE’ i dues més del tipus ‘F’ i ‘E’, en vigor, i guardava a la tauleta de nit una pistola semiautomàtica que tenia a nom seu.

El fiscal aplica ara l’atenuant de trastorn transitori, ja que l’acusada té diagnosticat un trastorn de la personalitat, un altre per consum de drogues i un tercer per depressió, cosa que va alterar les seves capacitats el dia del crim. La dona, després dels trets, es va refugiar a casa de la seva germana, a Cunit. Els Mossos d’Esquadra la van detenir l’endemà i el jutge en va decretar l’ingrés a presó.