Tres infants jugant en una escola bressol

Junts per l'Arboç acusa el govern local de deixar un infant fora de l'escola bressol

Des de l'equip de govern responen que la preinscripció es va fer fora del termini marcat

El grup municipal de Junts per l'Arboç ha acusat el govern local del PSC de deixar un infant fora de l'escola bressol. En una nota enviada als mitjans, Junts lamenta que el curs a l'escola bressol Minyons de l'Arboç ha començat amb «tretze dels catorze infants que van formular la matrícula al curs de P1».

La formació assegura que el consistori «va oferir 26 places repartides en dues classes, però a l’hora de formalitzar la matrícula només ha acceptat tretze infants». D'aquesta manera, han «evitat obrir un segon grup, tot i haver ofert les places», afegeixen. Al ple del passat juliol Junts va presentar una moció en què famílies de P1 demanaven obrir una segona classe.

La moció es va rebutjar amb els vots en contra dels regidors del PSC, mentre que el CLAM va votar dividit. La moció va rebre el suport de Junts, la CUP i un regidor del CLAM, mentre que l'altre es va abstenir. Olga Navarro, portaveu de Junts, creu que la decisió ñes «inadmissible» i demana que es garanteixin «els drets educatius de l’infant exclòs».

Preinscripció amb el termini esgotat

Des de l'equip de govern han respost que la matrícula de l'infant no es va poder fer perquè la família va fer la preinscripció fora del termini establert. Les dates per a les preinscripcions s'acabaven el 20 de maig, i aquesta família la va fer el 9 de juny. Asseguren que s'han seguit els procediments habituals i que la família es troba en llista d'espera per si hi ha alguna baixa a la classe.

Olga Navarro, però, demana que es permeti una «matrícula viva» que faciliti l'escolarització d’aquells infants que «s’hagin de matricular durant el curs». La ràtio a les escoles bressol de Catalunya és de tretze infants per cada classe de P1. A P2 el topall ja puja fins als divuit o dinou alumnes, segons el centre.