Investidura de Joan Ignasi López com alcalde de Sant Jaume dels Domenys, el juny del 2019.

Des de Junts-PDeCAT confirmen el suport a Marc Palau perquè sigui nou alcalde de Sant Jaume dels Domenys

Des d'ERC de Sant Jaume havien aconsellat a la coalició que reconsiderés aquesta decisió

La coalició electoral formada per Junts i el PDeCAT ha mostrat el seu suport a Marc Palau perquè sigui nou alcalde de Sant Jaume dels Domenys. Palau es va presentar als comicis municipals del 2019 amb el partit Endavant, integrat dins d'aquesta coalició. D'aquesta manera, des de Junts-PDeCAT confirmen a ERC que Palau segueix sent l'alcaldable de la formació.

El relleu a l'alcaldia de Sant Jaume s'hauria de produir aquest dimarts 29 de juny, quan s'ha convocat el ple extraordinari. Tot i això, una crisi sorgida entre els dos integrants del pacte de govern ha estès dubtes sobre el que pot passar. 

Crisi entre els dos socis de govern

Després d'una polèmica al voltant d'uns ajuts per la Covid que involucrava a Palau, aquest va carregar contra els seus companys de govern. En declaracions a Ràdio Domenys, l'alcaldable d'Endavant acusava els republicans de voler que fes «un pas al costat». Palau, però, refermava que aniria al ple d'investidura «amb el cap ben alt».

Però en un comunicat, ERC de Sant Jaume lamentava les declaracions a la ràdio de Palau i estenia dubtes sobre el relleu a l'alcaldia. Tot i assegurar que complirien el pacte, emplaçaven Endavant a reconsiderar qui havia de ser «la persona adequada per encapçalar la resta de mandat».

Ara, des de Junts-PDeCAT reafirmen el suport a Palau i recorden que el pacte de govern repartia l'alcaldia dos anys per cada partit. Després que Joan Ignasi López hagi estat alcalde els dos primers anys, ara li tocaria a Marc Palau.