Exterior de la Cooperativa Agrícola del Vendrell.

Junts pel Vendrell demana fer un estudi dels possibles usos que pot tenir la Cooperativa Agrícola

Josep Mercadé creu que l'edifici podria «portar vida a la carretera de Valls»

El grup municipal de Junts pel Vendrell ha presentat una moció al ple que se celebrarà aquest dilluns 30 de novembre en la qual demanen que s'elabori un estudi de viabilitat dels possibles usos educatius o culturals que podria tenir la Cooperativa Agrícola. Actualment, aquest edifici situat a la carretera de Valls no té cap ús i presenta deficiències de manteniment, com es va poder constatar quan es va esfondrar part de la seva teulada el passat octubre.

El regidor de Junts, Josep Mercadé, creu que cal recuperar la cooperativa pel seu «valor patrimonial» i perquè «podria portar vida a la carretera de Valls». Per això la formació proposa que es faci un estudi sobre els possibles usos que podria tenir l'edifici, i que es podrien desenvolupar de manera acordada amb l'actual propietat, la cooperativa Cevipe

Formació, cultura i turisme

Alguns dels usos proposats per Junts estan relacionats amb l'educació —que s'hi facin cursos formatius del món agrari—, la cultura, o el turisme, pel que suposa que hi hagi un soterrani noucentista construït per Cèsar Martinell. Mercadé, que durant l'anterior mandat va ser regidor d'Urbanisme, assegura que havia mantingut reunions amb l'actual propietat i que «estan oberts a trobar solucions satisfactòries per les dues parts».

La Cooperativa Agrícola del Vendrell és un tresor agrícola del municipi que es troba en decadència. El celler es va aixecar el 1911 i, en el seu moment de màxima esplendor, el sindicat va tenir més de 400 socis. El celler es va deixar de fer servir el 1990 i, des d'aleshores, el manteniment ha estat pràcticament inexistent. Cevipe sí que explota actualment l'establiment de restauració que hi ha al costat, l'Agro-Tast.