Junts pel Vendrell, encetant la campanya de les municipals 2019.

Junts pel Vendrell, disposats a «escoltar» sense posar «línies vermelles»

Eva Serramià creu que el govern que surti ha de ser «fort» i ha de tenir majoria

Han sigut una de les formacions que han perdut representació al Vendrell després de les eleccions municipals del 26-M, però tot i això, tenen a les seves mans bona part de la clau per governar durant el pròxim mandat. Els dos regidors de Junts pel Vendrell seran, molt probablement, reclamats tant pel PSC com pels que volen fer un govern alternatiu, però el partit d'Eva Serramià, de moment, ha decidit mantenir-se a l'expectativa.

«Escoltar» els partits sense posar «línies vermelles»

«Els toca a altres liderar les negociacions, a nosaltres ara ens toca escoltar i veure quines són les propostes», ha explicat Serramià a Tarragona Digital. La formació fins ara no té «res decidit», ni tan sols si en el pròxim mandat formarà part d'algun govern o si es quedarà a l'oposició. El que sí que ha volgut deixar clar la candidata del partit és que no posen «línies vermelles» a ningú a l'hora de parlar sobre el futur del consistori.

Un cop desapareguda l'extrema dreta de l'Ajuntament, des de Junts pel Vendrell creuen que es pot parlar amb tothom, encara que Serramià admet que amb algun partit com Ciutadans «difícilment ens posarem d'acord». Per la resta, el desig de la, encara, regidora de Cultura, Festes i Turisme és que el pròxim govern municipal «sigui fort» i tingui una majoria de regidors, «ja que la ciutat ho necessita». En aquest sentit, comparteix la visió del candidat del PSC, Kenneth Martínez, d'evitar un altre govern en minoria com el dels últims quatre anys. Serramià reconeix que en aquest mandat «hem patit molt».

L'apunt: una situació gens fàcil

Junts pel Vendrell i Eva Serramià han patit un nou revés a les urnes, perdent un regidor, i passant de ser la segona força de la ciutat a la quarta. Són els pitjors resultats que ha tret al Vendrell l'espai de l'antiga Convergència, però tot i això, des de la nit del diumenge totes les mirades s'han girat cap a ells. Els seus dos regidors eren claus per formar govern en un sentit o un altre i, tot i que l'obtenció d'un vuitè regidor per part del PSC fa que els socialistes puguin tenir-ne prou amb l'AVP, la necessitat de construir un govern fort i que tingui majoria segueix donant importància a la decisió que prengui la formació.

Però Serramià i JuntsXVendrell no estan en una situació fàcil. Si finalment pacta amb el PSC —o simplement facilita la investidura de Martínez no donant suport a ningú— segurament rebrà crítiques dels que insisteixen a mirar-se els comicis municipals des d'un punt de vista nacional. En canvi, l'altra opció significaria haver de pactar amb partits que els han estat dient el nom del porc durant quatre anys (com ERC, Som Poble i Podem) o amb altres amb qui han tingut diferències abans de la campanya, com Primàries. Una situació gens fàcil, que es pot veure alleugerida o encara més complicada segons el que decideixi fer l'AVP.