Façana de l'Ajuntament del Vendrell.

La justícia anul·la diversos decrets d'alcaldia de l'Ajuntament del Vendrell

El consistori ha recorregut la sentència i assegura que els decrets es van fer seguint els informes d'intervenció

El Jutjat Contenciós Administratiu número dos de Tarragona ha decretat la nul·litat d'una vintena de decrets d'alcaldia de l'Ajuntament del Vendrell, corresponents a l'any 2016. Així ho ha avançat Josep Maria Llasat, regidor del partit Pel Vendrell Primàries, i ho ha confirmat el consistori. Es tracta dels decrets d'alcaldia que investigava la delegació del govern espanyol, després de posar un contenciós administratiu el febrer del 2017.

Tal com va explicar l'aleshores alcalde del municipi, Martí Carnicer, el recurs de la delegació era per 22 decrets d'alcaldia que van servir per convalidar contractes que no estaven en situació regular o ja havien caducat. «Tot i que són contractes vençuts, el servei s'ha prestat, amb el qual s'han de pagar als industrials, i això és el que es va fer amb els decrets d'alcaldia», va apuntar en el seu moment Carnicer.

Recurs contra la sentència

Ara, ha arribat la sentència de la justícia, que declara nuls aquests decrets d'alcaldia. L'Ajuntament del Vendrell ha presentat un recurs contra aquesta sentència, tal com ha confirmat l'actual alcalde, Kenneth Martínez, que ha volgut remarcar que aquests decrets «es van fer d'acord amb els informes i les recomanacions que va fer l'interventor en aquell moment». «La incidència política en aquest cas és mínima, ja que són els interventors qui diuen què cal fer», ha afegit el batlle.

Martínez també remarca que la sentència «no qüestiona que s'haguessin pagat els treballs, sinó que es qüestiona que la fórmula de convalidació sigui vàlida», afegint que des del 2018 se segueix un nou reial decret per fer aquests tràmits. De totes maneres, Martínez sí que admet que cal resoldre el «problema de fons» que comporta aquesta situació, que és la regularització de diversos contractes de l'Ajuntament del Vendrell.

Crítiques de Pel Vendrell Primàries

Des de Pel Vendrell Primàries han criticat el govern local per aquest fet, recordant que «aquesta manera de procedir s'ha mantingut els anys 2017 i 2018», posant com a exemple que en el darrer ple «es va donar compte de nou decrets de l’any 2019». El partit ha denunciat «aquestes irregularitats i el caos en la gestió econòmica» de l'Ajuntament.