Imatge aèria del poliesportiu de la Bisbal del Penedès.

La justícia avala la nul·litat del contracte lloguer al Club Segle XX de la Bisbal

La sentència desestima el recurs de l'entitat i dona la raó a l'Ajuntament bisbalenc

La justícia s'ha pronunciat finalment sobre el contenciós que mantenen el Club Segle XX i l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès. La sentència, que ha estat comunicada a les dues parts aquests dimarts, dona la raó al consistori. Desestima el recurs de l'entitat i avala la nul·litat del contracte de lloguer, que el consistori va aprovar l'agost del 2020.

Arrendament d'una part del poliesportiu municipal

El contenciós que mantenen les dues parts se centra en l'arrendament d'una part del poliesportiu municipal al Club Segle XX. La cessió es va fer el 2013, quan el consistori era governat per ERC. Quan el PDeCAT va entrar al govern el 2015 va impulsar diverses auditories sobre els convenis de cessió d'espais que havia fet el consistori.

Una de les auditories va determinar que el procediment no havia estat correcte en aquest cas. El motiu era que l'edifici era patrimoni municipal del sòl, amb la qual s'hauria d'haver fet un concurs públic. Un altre informe del Servei d'Atenció als Municipis de la Diputació de Tarragona va arribar a la mateixa conclusió.

El 2019, l'Ajuntament va començar un procediment per declarar la nul·litat del contracte i va fer arribar l'expedient a la Comissió Jurídica Assessora. Finalment, el 4 d'agost del 2020 va declarar la nul·litat del contracte en un ple extraordinari. Des del Club Segle XX van mostrar la seva disconformitat i van presentar un recurs contenciós-administratiu.

Aquest s'ha acabat resolent aquest mes de setembre de 2022, amb el jutge donant la raó al consistori. Des del Club Segle XX han lamentat, a través de les xarxes socials, la decisió, avançant que presentaran un recurs d'apel·lació al TSJC. Des del govern local, per la seva banda, han celebrat la decisió, remarcant que la sentència reafirma els arguments pels quals s'havia fet la nul·litat.

En el rerefons del conflicte hi ha les obres de remodelació del poliesportiu de la Bisbal, que s'han hagut de tornar a licitar. El consistori va modificar el projecte per deixar la finca que estava en conflicte per una segona fase.