Kenneth Martínez, recollint la vara d'alcalde del Vendrell.

Kenneth Martínez ja és el cinquè alcalde del Vendrell des de la recuperació de la democràcia

L'AVP i Ciutadans han votat a favor del candidat socialista

Tal com s'esperava, Kenneth Martínez s'ha convertit aquest dissabte 15 de juny en el nou alcalde de l'Ajuntament del Vendrell. El candidat del PSC, de 43 anys, ha quedat investit en primera votació obtenint els onze vots de la majoria, gràcies al suport de l'AVP i de Ciutadans. Junts pel Vendrell s'ha abstingut, mentre que els altres dos candidats a l'alcaldia, Marc Robert i Òscar Blasco, han rebut set vots i un vot respectivament.

Vot a favor de Cs i abstenció de Junts

D'aquesta manera, Martínez es converteix en el cinquè alcalde del Vendrell des de la recuperació de la democràcia, i el quart que prové de les files socialistes. La sorpresa d'última hora ha estat el vot a favor de Martínez de les dues regidores de Ciutadans, sense que hi hagi, de moment, cap acord de govern. Luz Ramírez, en la seva intervenció, s'ha ofert per establir «ponts de diàleg» amb el PSC «per garantir un compromís d'estabilitat».

Des de Junts pel Vendrell, els seus dos regidors s'han abstingut, i també han deixat la porta oberta «a arribar a grans consensos que beneficien els vendrellencs, fugint dels personalismes», en paraules d'Eva Serramià. Aquestes últimes paraules segurament anaven dirigides al candidat de Primàries, Josep Maria Llasat, que s'ha volgut atribuir un protagonisme que no li pertocava aprofitant que era president de la mesa d'edat. Salima El Youssoufi, la primera regidora vendrellenca d'origen magrebí, ha estat l'altra integrant d'aquesta mesa.

Els regidors de l'Ajuntament del Vendrell del mandat 2019-2023.
Els regidors de l'Ajuntament del Vendrell del mandat 2019-2023. | M.G.

 

Des del grup d'ERC - Som Poble, Marc Robert ha allargat la mà «a tots els partits de l'oposició» per treballar plegats, però tampoc ha tancat la porta a enteses puntuals amb el govern per impulsar el màxim de punts del seu programa. Robert ha volgut deixar clar que el seu partit no renunciarà «a construir una alternativa de govern durant aquests quatre anys».

Martínez treballarà per assolir «un govern estable»

El nou alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha expressat que després d'aquest ple serà el moment «de treballar per fer un govern estable i de progrés per tot el mandat», basat en els objectius «de la cohesió social i territorial, i el dret a la convivència». Per això, s'ha mostrat obert a la col·laboració de tots els grups, tot i que després de la sessió sembla que els socialistes tenen com a principals opcions una entesa amb Junts pel Vendrell o amb Ciutadans. 

Ramon Ferré repeteix a Calafell

Per altra banda, el ple de constitució del nou Ajuntament de Calafell ha tingut lloc a la plaça de Catalunya, a l'aire lliure, i ha servit per reafirmar a Ramon  Ferré (PSC) com alcalde. A més dels vots que ja tenia garantits d'En Comú Podem i el PP, Ferré també ha rebut el vot a favor de la regidora d'UAM. Ha estat un ple molt més tranquil que el del 2015, que va tenir un alt nivell de crispació.

El ple de Calafell s'ha fet a la plaça de Catalunya.
El ple de Calafell s'ha fet a la plaça de Catalunya. | Ajuntament de Calafell