L'estació de trens de Tarragona.

Lamenten que els pressupostos de l'Estat no avancin en la creació d'una línia de mercaderies per l'interior

La plataforma 'Mercaderies per l'Interior' creu que els comptes pel 2022 són «una maniobra política per guanyar temps»

La plataforma tarragonina 'Mercaderies per l'Interior' ha criticat la proposta oficial de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) pel 2022. Els comptes preveuen una partida de 800.000 euros per estudiar «la remodelació de la xarxa ferroviària a Tarragona» els anys 2022 i 2023.

La plataforma creu que aquest és un concepte «deliberadament ambigu i inconcret» que suposa «l'enèsima maniobra política per guanyar temps». Eugeni Sedano, portaveu de l'entitat, està convençut que l'objectiu de fons dels pressupostos «és prolongar la provisionalitat del tercer carril» a Tarragona. 

També ha assegurat que dels 200.000 euros promesos pel 2021 «no s'ha executat ni un sol euro». L'únic moviment constatat per part del govern central, segons el portaveu, ha estat la licitació d'un estudi «que en cap cas resol el problema». Sedano considera que aquest estudi «genèric» hauria de ser «vinculant» i ha reiterat que «la via segregada per a trens de mercaderies és una urgència que no pot esperar».

La plataforma també s'oposa al projecte d'Adif per posar pantalles acústiques als nuclis de població per minimitzar l'impacte dels trens. Per tot plegat, han sol·licitat una reunió per abordar les seves reivindicacions amb la nova ministra de Transports, Raquel Sánchez.