La bandera de Catalunya.

L'Arboç acollirà els actes centrals de la Diada Nacional de Catalunya al Baix Penedès

L'acte institucional es farà el dissabte a la plaça de la Puntaire

L'Arboç serà enguany la seu dels actes centrals de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya al Baix Penedès. Per això s'ha elaborat el programa d'actes conjuntament amb el Consell Comarcal. L'acte institucional tindrà lloc el dissabte 10 de setembre a les 20.00 hores a la plaça de la Puntaire

Serà presidit per Joan Sans, alcalde del municipi i president del Consell Comarcal del Baix Penedès. Tot seguit hi haurà una actuació del quartet de corda String Garraf, que interpretarà peces tradicionals catalanes. El vespre es tancarà amb el concert del grup d'havaneres Montjuïc, acompanyat de coca i rom cremat.

El diumenge 11 de setembre, es farà una audició i ballada de sardanes a les dotze a la plaça de la Vila. Anirà a càrrec de la cobla Cossetània. Des de l'Ajuntament de l'Arboç han animat a tots els ciutadans a gaudir dels actes comarcals de la Diada.

Actes al Vendrell, Calafell i Cunit

A més dels actes comarcals de l'Arboç, els diferents municipis del Baix Penedès commemoraran durant el cap de setmana la Diada. Al Vendrell, el diumenge a les 10:30 hores es farà una ofrena floral a la plaça de Bach de Sant Salvador, al costat de l'Auditori. A continuació, Joan Miró, president de l'Associació Musical Pau Casals, farà la glossa, i Javi Martínez farà un concert.

A les set de la tarda, la cobla Lluïsos de Taradell oferirà una ballada de sardanes a la Rambla. A Calafell, l'acte de l'11-S tindrà lloc el diumenge a partir de les nou del matí a la plaça dels Països Catalans. Allà hi haurà la tradicional ofrena floral.

A Cunit els actes començaran el divendres 9 a les 18.00 hores amb la conferència 'Operació Catalunya'. Es farà a sala de plens de l'Ajuntament i anirà a càrrec del periodista Quico Sallés, amb la coordinació de l'associació Delmacio de Conito. Ja el dissabte, a les 22.00 hores, la coral Arrels de Cunit farà una actuació a la plaça del Casal. 

El diumenge al matí l'Ateneu Cultural Alba estendrà una catifa de flors al costat de l'absis romànic de l'església. A les onze es farà una ofrena floral al monument del tricentenari. Tot seguit tindrà lloc una cercavila de balls populars que acabarà a la plaça del Casal, on hi haurà el parlament institucional i sardanes.