Imatge d'arxiu de l'Hospital del Vendrell

Les llevadores expressen el seu desacord amb el tancament de la sala de parts de l'Hospital del Vendrell

Des de la Xarxa Santa Tecla esperen que la situació es pugui solucionar aquest setembre

La Comissió de llevadores del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) ha mostrat el seu «desacord» amb la decisió de la Direcció de la Xarxa Sanitària Santa Tecla de tancar la sala de parts de l'Hospital del Vendrell per manca d'anestesistes. El tancament es va fer efectiu el passat 20 d'agost i tindrà una durada indeterminada, fins que es pugui tornar a comptar amb aquest especialista.

Les llevadores tarragonines recorden que l'hospital atén una població creixent que supera els 100.000 habitants i que el 2019 el centre va assistir 598 parts. Afegeixen que el tancament no només afecta les dones embarassades del Baix Penedès, que s'han de desplaçar «trenta quilòmetres per anar a l'Hospital de Santa Tecla», sinó també a les que procedeixen d'altres comarques de Catalunya i que vénen al centre vendrellenc per «la seva bona reputació en l'atenció al part respectuós». 

Per aquests motius, des del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona consideren «errònia» aquesta decisió i així ho exposaran per carta al gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega.

La Xarxa apunta que és una situació «temporal»

Des de la Xarxa Santa Tecla han apuntat a aquest diari que el tancament de la sala de parts es deu al fet que ha quedat descobert el servei de guàrdia d'anestesistes, que va de les 20.00 hores a les 08.00 hores i també els caps de setmana. Això ha succeït per un cúmul de circumstàncies, entre les quals hi ha que aquesta és una especialitat molt buscada, i això s'ha sumat al fet que hi ha personal de baixa o de vacances.

Tot i que durant el dia sí que hi ha anestesistes, la direcció va decidir suspendre tots els parts i traslladar-los a l'Hospital de Santa Tecla per «seguretat, ja que no es pot saber amb certesa quant de temps durarà un part». Des de la Xarxa afegeixen que aquesta és una situació «excepcional», que estan «treballant per solucionar» i que esperen que el servei de parts pugui tornar a obrir «durant aquest mes de setembre».