Arbres caiguts a Llorenç del Penedès.

Llorenç del Penedès anuncia la tala de diversos arbres que estan en mal estat

El gener se'n replantaran seixanta de nous a la mateixa zona

L'Ajuntament de Llorenç del Penedès ha anunciat que ja ha començat la tala de diversos arbres de la via pública que estan en mal estat. Són arbres de la zona esportiva i de l'avinguda de l'Estrella que es van plantar fa 53 anys. Segons el consistori, al llarg d'aquest temps «no s'ha fet cap manteniment», fet que ha provocat que molts dels exemplars «estiguin en males condicions».

L'excessiva proliferació de les arrels dels pins també està aixecant el paviment o obstruint les canonades, afegeixen. Per aquest motiu, i seguint els criteris tècnics, han optat per retirar aquests exemplars. Des del consistori recorden que els últims cinc anys han caigut un total de 25 arbres, amb el perill que això suposa. 

Un cop talats els arbres, des del govern avancen que faran una replantació al mes de gener amb espècies autòctones com l'alzina i el lledoner. També amb margallons i sivines per tal de condicionar, en primera instància, l'avinguda de l’Estrella i la zona esportiva. Més endavant es faran treballs de millora de la calçada.