Vila-seca es prepara per a la Festa Major d'Estiu

Llorenç del Penedès ja ho té tot a punt per la seva Festa Major

El pregó del dia 8 anirà a càrrec del Grup Patuleia

El panorama festiu del Baix Penedès durant el mes d'agost no s'atura. Després que Bonaterra, Can Gordei i el Papiolet obrissin el foc el passat cap de setmana, ara arriba el torn de Llorenç del Penedès, amb una festa que comença el dia 8 i s'allarga fins al dia 11. La festa s'obre amb el pregó que farà el Grup Patuleia el dijous 8 d'agost, seguit del Gran Sopar Popular de Festa Major, al carrer de Francesc Macià, que arriba ja a la seva tercera edició.

Aquest sopar s'ha consolidat com un esdeveniment per donar la benvinguda a les festes, amb un aforament per a 600 comensals. L'endemà, el divendres 9 d'agost, tindran lloc les completes i el cant dels goigs a Sant Llorenç, preludi de la cercavila dels grups folklòrics locals, que finalitza amb la ballada a la plaça de la Vila. La nit de la vigília té com a acte destacat el Correfoc, amb els Versots i la carretillada dels Diables. En acabar es faran els castells dels aficionats locals, un dels actes més singulars de la festa.

Nit Jove amb un punt lila

Un cop acabats els pilars, arribarà la tradicional sindriada, on es repartiran milers de quilos d'aquesta fruita per a tots els presents. El dia acabarà amb el concert d'empalmada on hi actuaran els grups 7 de Rock i l'Orquestra Mitjanit. Aquesta nit hi haurà un punt lila per informar i prevenir les actituds masclistes i sexistes. Ja el dissabte 10 d'agost, els grallers donaran la benvinguda al dia, abans de la tronada dels Diables i la bastonada del Ball de Bastons. Al migdia es farà una ballada de sardanes a la plaça de la Immaculada, amb la cobla la Principal de la Bisbal, que també farà el concert de Festa Major.

El diumenge 11 d'agost serà el dia de la diada castellera amb els Nens del Vendrell, la Colla Joves dels Xiquets de Tarragona i la Colla Joves dels Xiquets de Valls. Els castells es realitzaran al carrer de Francesc Macià, davant de l'antic Ajuntament, al mateix lloc on es fan els castells aficionats. Ja a la nit tindrà lloc el teatre musical 'Bruna', a les instal·lacions del Centre. Es pot consultar el programa complet en aquest enllaç.

També et pot interessar: