Simulació de com ha de quedar la nova pista de bàsquet municipal de Llorenç.

Llorenç fa servir els diners no usats en cultura i festes el 2021 per millorar parcs i l'escola

Les restriccions per la pandèmia van limitar la despesa prevista en aquests àmbits

L'Ajuntament de Llorenç del Penedès ha decidit destinar els diners no usats el 2021 en cultura i festes per fer millores en altres àmbits. Les restriccions derivades de la pandèmia del coronavirus van limitar els actes culturals i festius previstos. Això va fer que la despesa final fos molt menor que la partida prevista inicialment.

Dels 55.000 euros previstos per a festes, només se'n van acabar utilitzant 18.500, ja que molts actes de la Festa Major van ser de petit format. Els diners sobrant s'han destinat a la instal·lació i millora del mobiliari infantil de la Rambla (10.000 euros). També per a la nova pista de bàsquet pública que s'està fent al parc de la Neus Català (18.000 euros).

Uns altres 2.000 euros s'han destinat a instal·lar una taula de ping-pong a l'escola Les Cometes, així com a la reparació d'un tobogan. Per a la mateixa escola també s'ha fet una donació per comprar material, en col·laboració amb la regidoria d'Igualtat i Joventut. Igualment, s’ha fet una altra donació de 2.000 euros al centre i a La Cumprativa per a la realització d'actes culturals a les seves instal·lacions.

Esperant una celebració plena el 2022

El 2020 ja es va veure reduït el pressupost de cultura i festes, el que va motivar que les partides es destinessin a altres àmbits. Així, 10.000 euros es va fer servir per renovar les llums de la pista esportiva, i es van donar 2.000 euros a cada entitat. El sobrant va passar al romanent de la tresoreria.

Des del consistori esperen que aquest 2022 es pugui tornar a la normalitat, fet que permetria celebrar una Festa Major plena dos anys després.