Un dels locals on es va fer la intervenció policial.

Locals de restauració per camuflar la venda de droga al Vendrell: la trama, a judici

Demanen fins a set anys de presó pels integrants del grup, que operaven des de la capital del Baix Penedès

La Fiscalia demana penes de fins a set anys i mig de presó per a un grup de nou persones acusades de traficar amb droga a diferents poblacions. Aquest grup va ser desarticulat entre el febrer i l'octubre del 2020. Es van fer registres i detencions al Vendrell, Valls Montsó i Lleida, decomissant cocaïna, heroïna, haixix, cristall i cocaïna rosa.

El judici es farà els dies 22 i 23 de juny a l'Audiència de Lleida, ja que és on es va iniciar la investigació. Les nou persones que seran jutjades són de nacionalitat marroquina. Estan acusades d'un delicte contra la salut pública i de pertinença a un grup criminal.

Les dues penes més altres es demanen per un veí del Vendrell, que hauria proporcionat la droga, i un de Lleida, que seria el líder del grup. Dels altres acusats, tres són també veïns del Vendrell, un és de Valls i els altres dos, de Montsó.

Compres de locals comercials amb el benefici del tràfic de drogues

L'operatiu va començar el febrer del 2020 arran d'una actuació a Lleida. Els investigadors van tenir constància que els estupefaents intervinguts podien tenir origen en una trama coordinada des del Vendrell. Així, es va detectar que alguns dels integrants del grup feien compres de locals comercials amb els beneficis obtinguts del tràfic de droga.

Volien crear una xarxa de locals de restauració  per camuflar la seva activitat delictiva. En un ampli dispositiu que va tenir lloc el 28 d'octubre del 2020 al Vendrell, van intervenir més de 45.000 euros en efectiu. També balances de precisió, envasadores i estris de manipulació de droga, així com tres vehicles i una motocicleta. 

A més de les penes de presó, la Fiscalia demana també que se'ls imposin multes per a cadascun d'ells d'entre 10.000 i 90.000 euros. El judici tindrà lloc la setmana que ve a l'Audiència de Lleida.