David Bonvehí, assegut, i a la dreta Ferran Bel

La majoria de representants del PDeCAT al Baix Penedès segueixen fidels al partit

La situació és similar a l'Alt Penedès i l'Anoia

La majoria de càrrecs polítics i representants del PDeCAT al Baix Penedès segueixen fidels al partit, en aquest complicat moment d'escissió que viu la formació. Segons ha explicat el president de la federació al Penedès, Jaume Casañas, a aquest mitjà, «la majoria d'alcaldes i càrrecs polítics segueixen fidels al compromís que el PDeCAT té amb el territori».

Aquesta és la postura dels quatre alcaldes que la formació té al Baix Penedès, Jordi Marlès (Llorenç del Penedès), Agnès Ferré (la Bisbal del Penedès), Quim Nin (Albinyana) i Joan Miró (Masllorenç), però també de les federacions locals del Vendrell, Calafell o Cunit. Casañas no inclou aquí a l'alcaldessa de Bonastre, Ester Bartra, que es va presentar a les últimes municipals amb una marca municipalista sota el paraigua de Junts.

 

L'Alt Penedès i l'Anoia, també amb el PDeCAT

La postura que hi ha al Baix Penedès és majoritària a l'Alt Penedès i l'Anoia, segons afirma el president de la federació al Penedès. De fet, alcaldes com el de Vilafranca, Pere Regull, i el d'Igualada, Marc Castells, ja havien mostrat la seva fidelitat a la formació que presideix David Bonvehí. En canvi, al Garraf hi ha una situació més dispersa, en la qual una part es decanta per integrar-se al projecte de Carles Puigdemont.

La ruptura entre Junts i el PDeCAT ha comportat la sortida del partit de diferents diputats i consellers. Al Camp de Tarragona, diversos noms de pes també han optat per estripar el carnet dels postconvergents.