Restes del veler que el mar ha engolit a Coma-ruga.

El mar acaba engolint el veler encallat a Coma-ruga i n'expulsa restes a les platges

Algunes parts han arribat fins a la zona de les Madrigueres

El veler que estava encallat a la platja de Coma-ruga des del passat 25 de juny ja és història. La matinada del dissabte 13 d'agost el fort onatge el va destrossar i l'aigua va engolir l'embarcació. Durant tot el cap de setmana, diverses restes han anat apareixent a les platges del municipi.

La rocambolesca història no podia tenir un altre final. L'embarcació feia més d'un mes i mig que estava encallada a pocs metres de l'entrada del Port de Coma-ruga. Un intent de reflotar-la va fracassar i les divergències entre el propietari i les administracions només van allargar l'agonia del veler.

El mar destrossa i engoleix el veler

Després de moltes setmanes en què s'havia convertit en una perillosa atracció, el mar ha acabat engolint el veler. Va ser la matinada del dissabte i durant tot el dia van sortir restes a la platja. Per això es va precintar el tram que anava entre el sud del port i el riuet, prohibint-ne el bany.

L'aigua va expulsar trossos de fusta, caragols i estelles de l'embarcació, que podien ser perillosos pels banyistes. El cap de setmana es van trobar restes fins a la platja de les Madrigueres, a uns 2,3 quilòmetres d'on estava encallat. Els últims dos dies han anat sortint restes, tot i que més petites, una situació que es pot repetir els pròxims dies.

Des de Platges de l'Ajuntament del Vendrell expliquen que el casc, dos pals i l'orsa segueixen submergits a pocs metres de la bocana del port. Caldrà veure com i quan es treuen aquestes restes, que segueixen suposant un perill. Una altra de les preocupacions estava relacionada amb el combustible del veler, ja que molt a prop hi ha la reserva marina de Masia Blanca.

El veler, engolint pel mar a Coma-ruga.
L'aigua ha acabat engolint el veler, que feia més d'un mes i mig que estava encallat. | Cedida