Mar Galeano, en una imatge d'arxiu

Mar Galeano deixa el PDeCAT i assumeix la regidoria de Cultura Popular del Vendrell

«Sóc fidel a les meves idees, però ho faig tenint la mirada en clau local», ha explicat | L'excap demòcrata al municipi s'incorpora ara al govern de Kenneth Martínez

Mar Galeano, regidora de Junts pel Vendrell, ha anunciat avui dimecres, 2 de setembre, el seu pacte amb l'alcalde Kenneth Martínez (PSC) per entrar a formar part del govern local. En concret, Galeano assumirà la regidoria de Cultura Popular en una maniobra que, segons explica, vol «donar continuïtat a projectes engegats en les anteriors legislatures i treballar conjuntament per a la millora del municipi i la qualitat de vida dels seus habitants».

En les darreres hores, la regidora vendrellenca ha enviat, via correu electrònic, la petició de deixar la militància del PDeCAT,  partit que representa com a càrrec electe i com a cap local. En un comunicat, la política ha remarcat que «sóc fidel a les meves idees però el que faig, ho faig tenint la mirada en clau local, del municipi, i tinc clar que no vull decebre els meus associats i vilatans, que m’han fet confiança i m’han demanat que prengui aquesta decisió». Alhora, ha explicat que «assumeixo aquesta determinació per no dificultar l'actual situació de la formació a la qual he estat associada des de la seva creació i amb el qual combrego ideològicament».

«M'hi deixaré la pell»

Galeano, al mateix text, ha volgut destacar que «coincideixo amb el grup municipal socialista quant a la necessitat que el Govern municipal representi totes les sensibilitats del Vendrell i la meva presència ajudarà que el govern pugui tirar endavant els grans projectes que la ciutat necessita». «Garanteixo a tots els ciutadans i ciutadanes que des del govern municipal em deixaré la pell, com ho he fet sempre, per representar totes aquelles persones que creuen en un Vendrell millor», ha afegit.

Després de la signatura del document derivat de la Taula de Reactivació Econòmica i Social, i de considerar i debatre la proposta «de poder entrar a formar part del govern vendrellenc» —«proposició exposada per gran part de l’associat, simpatitzant i gent propera al PDeCAT de la vila», ha explicat— la regidora Galeano ha «vist la necessitat d’unitat que el nostre municipi necessita», cosa que l’ha dut a anar «un pas enllà», a fer el salt definitiu. Ara, el grup de Junts pel Vendrell es queda amb només un regidor.