Marc Bartra se suma a la campanya solidària '#pelsvalents'

La iniciativa contra el càncer infantil engegada per l'Hospial Sant Joan de Déu, a la qual es van sumar més de 80 cossos policials, ja ha recollit més de 780.000 euros

Marc Bartra és un d'aquells jugadors de futbol professional que, per molt lluny que es trobi de casa seva, sempre la té present. El jugador del Reial Betis, veí de Sant Jaume dels Domenys, s'ha sumat a la iniciativa solidària '#pelsvalents', fent-se amb un escut de la Policia Local del Vendrell. La campanya, que va engegar l'Hospital Sant Joan de Déu de l'agost del 2018, pretén recollir fons per a la construcció d'un centre oncològic pediàtric al centre hospitalari, el SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona, que permetrà tractar els infants que pateixen càncer.

Més de vuitanta cossos policials es van sumar a la campanya

La Policia Local del Vendrell es va solidaritzar amb la campanya l'agost del 2018, poc després que l'Hospital Sant Joan de Déu la iniciés, amb la venda d'escuts del seu cos que duien brodat el lema '#pelsvalents'.Tan sols tres mesos després, al mes d'octubre de l'any passat, els 500 escuts s'havien esgotat, i la policia local va fer efectiu l'ingrés de 2.000 euros per ajudar a construir el centre. 

No obstant això, la Policia Local del Vendrell no va ser l'únic cos policial de Catalunya a sumar-se a la iniciativa. Més d'una vuitantena de cossos, entre ells la Policia Local de Calafell, la Policia de Cambrils i la Guàrdia Municipal de Riudoms, que va recaptar gairebé 600 euros,es van sumar en el seu moment a la campanya solidària.  També ho van fer els treballadors municipals de Tarragona o la Protecció Civil del Vendrell, entre altres.

Agents de la policia local del Vendrell
Agents de la policia local del Vendrell. | Policia Local del Vendrell

 

El centre oncològic pediàtric més important d'Europa

La resposta en l'àmbit de Catalunya va ser tan excepcional que el centre, que té prevista una inversió de 30 milions d'euros, ja està en construcció. La recaptació, fins al dia d'avui, és de més de 780.000 euros, i contribuirà a crear el centre oncològic pediàtric més gran d'Europa i un dels més importants del món. El SJD Pediatric Cancer Center tindrà 8.400 metres quadrats i una capacitat de 400 pacients anuals, un 30% més dels que atén en l'actualitat.