Jordi Altarriba, cap de la policia del Vendrell.

La marxa de Jordi Altarriba impulsa Andrés Herrero com a nou cap de la policia del Vendrell

Altarriba estava al capdavant de la policia local des del gener del 2007

La Policia Municipal del Vendrell ha posat fi a una etapa amb la marxa del seu inspector en cap, Jordi Altarriba, anunciada aquest dijous. Altarriba marxa en comissió de serveis per incorporar-se a la policia local de Sitges, després de 35 anys al cos vendrellenc.

El seu lloc l'ocuparà el fins ara sotsinspector Andrés Herrero, que forma part de la policia local del Vendrell des del 1990. La marxa d'Altarriba serà, segons ha apuntat ell mateix, «temporal», ja que la comissió de serveis serà d'entre un i dos anys. Tot i això, aquest dijous ha fet un comiat en tota regla de la seva llarga etapa al Vendrell.

«Una decisió personal»

«És una decisió personal per provar noves experiències abans de la meva jubilació», ha explicat el fins ara inspector en cap. Altarriba ha destacat «l'orgull» d'estar al capdavant de la policia durant gairebé quinze anys, un treball que ha definit de «complex, però apassionant». Visiblement emocionat, ha agraït la tasca de molts dels seus companys al cos i ha remarcat que sempre portarà «el Vendrell al cor».

L'alcalde de la ciutat, Kenneth Martínez, ha definit Altarriba com «un referent que ha entès que la policia local ha de ser part del teixit associatiu per afavorir la convivència». El batlle li ha desitjat «molta sort i molts encerts» a la seva nova etapa, igual que ho ha fet amb el nou inspector en cap del Vendrell. Andrés Herrero, per la seva banda, ha expressat que entoma el nou càrrec «amb il·lusió i moltes ganes».

Jordi Altarriba es va incorporar a la Policia Municipal del Vendrell el 1986 i va ser nomenat inspector en cap el gener del 2007. Mentre ha estat al capdavant de la policia ha vist passar fins a tres alcaldes i una alcaldessa. Andrés Herrero forma part del cos des del 1990 i va anar escalant fins a ser sotsinspector el 2007.

«Problemes per retenir el talent que tenim»

La marxa de Jordi Altarriba ja ha tingut les primeres reaccions entre els grups de l'oposició. Des de Som Poble-ERC han agraït la tasca feta per l'inspector en cap durant tots aquests anys. Tot i això han lamentat que aquesta situació revela els problemes que hi ha «per retenir el talent que tenim», segons Lluís Navarrete.

La formació ha relacionat l'adeu d'Altarriba amb el conflicte obert els últims mesos entre els sindicats de la policia i l'Ajuntament. També han reiterat la necessitat de prendre part a les juntes de seguretat local i han demanat que se'ls doni informació sobre el nou pla de seguretat

Herrero i Altarriba, amb l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez.
Herrero serà a partir d'ara el nou inspector en cap de la policia del Vendrell. | BP Diari