Kenneth Martínez, visitant les obres de restauració del Pardo.

En marxa la restauració de la casa del Portal del Pardo, l'edifici més antic del Vendrell

Els primers treballs han servit per consolidar els esgrafiats de la capella

La restauració de la casa del Portal del Pardo del Vendrell ja ha començat, amb una primera fase on s'estan consolidant els esgrafiats de la capella. Aquests ocupen una superfície de 17,67 metres quadrats i es troben a les façanes de l'antiga capella i de la torre del casalici que dona al terrat.

Fins ara, s'ha fet la neteja de tota la superfície d'actuació i s'han eliminat els pegats de morter que hi havia d'actuacions anteriors, a més de fixar el revestiment del mur, reintegrar les llacunes i les esquerdes, i aplicar un producte hidrofugant. L'actuació ha estat duta a terme per Pau Arroyo Casals, Adrià Arroyo Montagut i Francisco Justicia Hernández.

Mirador pels visitants

A tocar de la capella s'ha disposat d'un mirador damunt del jardí, amb un fris on s'explica la història de la casa des que la família Nin la va bastir el 1518. La intenció és que els visitants puguin accedir aviat a aquesta primera terrassa i veure el porxo, les terrasses, els esgrafiats i els interiors. Les obres de restauració s'han tirat endavant gràcies a una subvenció europea.