Una comparsa del Carnaval de Calafell.

Mascareta i menys participants: així seran les rues de Carnaval del Penedès Marítim

Els cinc municipis consensuen les línies bàsiques de la celebració del 2022

Si no hi ha canvis en l'evolució de la pandèmia, el 2022 tornaran les rues de Carnaval després d'un any d'absència. Els diferents municipis ja treballen en la preparació d'aquesta celebració, que tindrà lloc a finals de febrer. Al Penedès, els diferents municipis agrupats en la marca Penedès Marítim han consensuat la regulació del Carnaval 2022.

Limitació de grups i participants

Segons han anunciat en una nota de premsa, l'objectiu és que la festa «s'adapti a la situació sanitària» del moment. L'acord s'ha fet entre els ajuntaments del Vendrell, Calafell, Cunit, l'Arboç i Cubelles. Així, entre els acords presos hi ha la limitació de grups (50 per rua) i de participants (120 a cada grup).

Tots hauran de presentar una declaració responsable conforme es troben en possessió del passaport Covid. També hi haurà l'obligació de dur mascareta durant tot el recorregut i no es podrà consumir alcohol durant el període de concentració dels grups. Un altre aspecte és que no es permetran expressions de contingut masclista o LGTBIfòbica a la música o a les disfresses.

Acord en els horaris de cada rua

Igualment, s'han pactat els horaris d'inici de cadascuna de les rues, un dels punts que sempre ha causat polèmica. Les del Vendrell, Cunit i Cubelles seran a les 18.30 hores i les de Calafell i Segur, a les 22.00 hores. Els pròxims dies s'informarà de com es poden fer les inscripcions a les rues de cada municipi.

El Carnaval del 2022, que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 de febrer, vol ser el de la recuperació de la presencialitat i les rues al carrer. L'últim cop que es van poder fer va ser el febrer del 2020, poques setmanes abans de l'esclat de la pandèmia. Això va fer que l'edició d'aquest 2021 fos simbòlica, i sense actes presencials al carrer.

Rua de Carnaval del Vendrell.
El Baix Penedès espera recuperar les rues de Carnaval el 2022. | Ajuntament del Vendrell