Quim Masferrer i Dàmaris Gelabert, noms destacats de les festes d'Albinyana

Bonaterra ha encetat un calendari festiu que s'allarga durant tot el mes

Els diferents nuclis d'Albinyana viuen les seves festes majors durant aquest mes d'agost.  El nucli de Bonaterra va obrir el foc el passat cap de setmana, en uns actes que tindran continuïtat ara a la Papiola, Albinyana i les Peces. Les diferents entitats de cada nucli col·laboren estretament en l'organització de les festes, com ara la Societat Recreativa a Albinyana, l'Agrupació Recreativa a les Peces, l'ARA a Bonaterra o l'Associació de Veïns a la Papiola.

La Papiola celebra la seva festa entre el 10 i el 12 d'agost, amb actes com el sopar popular del dia 10, la festa de l'escuma del dissabte 11 al matí o el tobogan aquàtic del diumenge 12. A Albinyana, la festa tindrà lloc enguany entre el 23 i el 26 d'agost, coincidint amb Sant Bartomeu, el seu patró. Entre els actes més destacats s'hi troben l'espectacle inaugural del divendres 24 amb la companyia Rovirart, les havaneres amb Els Cremats que aquest any es faran també el divendres, la cercavila de foc amb el Nyctalus Albinyanensis del dissabte 11 al vespre, el Ball amb l'Orquestra Girasol del mateix dia.

Dàmaris Gelabert i Quim Masferrer

L'últim dia de la festa, el 26 d'agost, hi haurà dos dels actes principals, amb el concert familiar de Dàmaris Gelabert i la seva banda a la tarda, i l'actuació de Quim Masferrer amb l'espectacle 'Bona Gent' a les onze de la nit. Les Peces serà l'últim nucli que farà la seva festa, començant el 31 d'agost i acabant el 3 de setembre. La colla castellera dels Bous de la Bisbal obriran la festa el dia 31, abans del sopar de Festa Major. El dissabte 1 de setembre es farà la cercavila de foc amb el Nyctalus, abans que La Loca Histeria posi la música a la nit. Diumenge hi haurà la cercavila dels nans i els capgrossos, així com una cantada d'havaneres amb Port Vell.

La programació de les diferents festes també inclou actes esportius com campionats de pàdel, natació o petanca, activitats adreçades als més petits com inflables a les piscines, animacions infantils o festes d'escuma, sopars populars a la fresca, cercaviles de foc i de grups de cultura popular, xarangues, i balls amb orquestres com la Girasol a Albinyana, la Pentagrama a Bonaterra, l'Slogan a les Peces i el show de la Macro Disco Làser Show by Rufino a la Papiola. Es pot consultar tot el programa en aquest enllaç.