Els acusats pel crim de Masllorenç, a l'Audiència de Tarragona.

Matar una persona per guanyar 200 euros: a judici l'esgarrifós crim de Masllorenç

Els sis acusats van atacar dues persones a casa seva per robar-los marihuana i revendre-la

El judici contra sis persones acusades de matar-ne una altra durant un robatori a Masllorenç el 2019 ha començat avui a l'Audiència de Tarragona. El ministeri fiscal demana més de 40 anys de presó per la majoria d'ells. Se'ls acusa dels delictes d'assassinat, temptativa d'assassinat, pertinença a grup criminal, robatori amb violència i contra la salut pública.

Assalt per robar marihuana

Els fets jutjats es van produir el 19 de febrer del 2019, i van causar gran sorpresa a Masllorenç. Els acusats havien planejat un robatori en un habitatge on hi havia marihuana, per després revendre-la. L'assalt es va produir a les vuit del vespre i els acusats anaven amb passamuntanyes i duien ganivets i una pota de cabra.

A dins hi havia dues persones, pare i fill, que no van tenir oportunitat de defensar-se dels lladres. Al pare —que va acabar morint— li van propinar diversos cops al cap, a les cames i el coll amb la pota de cabra. Al fill, per la seva banda, li van clavar diverses punyalades.

L'acusació remarca que l'atac es va fer amb «l'ànim de posar fi a la seva vida i sent conscients que la seva actuació els suposaria la mort». Després es van apoderar d'1,5 quilos de marihuana, que van tallar i pelar per vendre. Els beneficis van sumar 1.200 euros, que es van repartir, el que suposava una mitjana de 200 euros per cap.

Aquest seria, doncs, el guany que haurien tingut els assaltants a canvi de matar una persona i ferir-ne greument una altra. I és que el pare va patir diverses lesions que van acabar produint la seva mort el 6 de maig. La causa va ser un traumatisme cranioencefàlic amb hematomes subdurals bilaterals.

Demanen més de 40 anys de presó per a la majoria dels acusats

El fiscal demana 44 anys de presó per l'home que va impulsar l'assalt, i 43 anys per quatre integrants més. Pel sisè es demanen dos anys de presó per un delicte contra la salut pública. També es demana una indemnització 142.500 euros per la dona i fill de l'home mort i 45.180 euros per l'home que va ser apunyalat.

Les defenses, per la seva part, demanen l'absolució dels acusats, assegurant que no està acreditada la seva participació. També afirmen que no es podrà acreditar que es va sostreure la droga perquè els cossos policials no van intervenir les plantes de marihuana.