Agents de la policia local del Vendrell.

Medalles al mèrit i la fidelitat: la policia del Vendrell podrà distingir els agents

Serviran per reconèixer els actes destacats dels policies durant la prestació del seu servei

Fa pocs mesos, una patrulla de la Policia Municipal del Vendrell va salvar la vida a un nadó que s'havia ennuegat. Els agents li van practicar la maniobra de Heimlich i van aconseguir estabilitzar-lo. Aquest acte destacat dels policies podrà ser ara reconegut de forma oficial amb el nou Reglament de Condecoració de la policia local.

I és que, a diferència d'altres cossos policials, com el de Calafell, al Vendrell no existien aquestes distincions al mèrit. Una mancança que des del cos i la regidoria de Policia de l'Ajuntament han volgut solucionar. Per això, al ple municipal de la pròxima setmana es presentarà el nou reglament que s'ha elaborat al respecte. 

Reconèixer la tasca dels agents

«És una manera de reconèixer la tasca dels agents i agrair la seva implicació», ha explicat la regidora de la Policia, Luz Ramírez. El reglament estipula les diferents condecoracions que es poden donar als policies locals. Hi ha diplomes i medalles al mèrit, medalles a la fidelitat, felicitacions i membres honoraris.

Els diplomes i les medalles al mèrit serviran per reconèixer accions destacades, com la de la patrulla que va salvar la vida del nadó. «El seu comandament és el que proposa la condecoració, que s'entrega el dia del patró», explica el cap de la policia local, Andrés Herrero. Aquesta és una diada que té lloc a finals de setembre, per Sant Miquel l'Arcàngel.

També es podran donar medalles a la fidelitat  per aquells agents que fa molts anys que són al cos, i reconeixements pels que s'han jubilat. Des de la regidoria puntualitzen que les condecoracions no comporten recompenses econòmiques, però sí que consten al currículum. També es podran donar distincions a altres persones, entitats o col·lectius que hagin col·laborat amb el cos policial. 

Luz Ramírez i Andrés Herrero.
La policia del Vendrell tindrà un reglament de condecoracions. | BP Diari