Un agent de la policia de Calafell.

La meitat dels agents de la policia local de l'Arboç demanen un trasllat

Des del sindicat Fepol denuncien una «manca d'inversions» i l'incompliment de diversos aspectes del conveni laboral

La meitat dels agents del cos de policia local de l'Arboç ha demanat un trasllat per ser destinats a altres municipis. Així ho ha avançat el sindicat Fepol a l'ACN, i ho ha confirmat l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, a TarragonaDigital.

Un total de set agents han sol·licitat una comissió de servei per marxar durant dos anys. El motiu és, segons han assenyalat des del sindicat, que les condicions laborals que tenen al cos són «insostenibles».

«Manca d'inversió crònica»

Els agents retreuen una «manca d'inversions crònica» del govern local i l'incompliment de diversos aspectes del conveni laboral. Acusen directament l'alcalde del municipi d'aquesta situació. «Si no volen invertir en la policia local, millor que la tanquin», ha reblat el delegat sindical Carlos González a l'ACN.

Per la seva banda, Joan Sans ha assegurat que s'estan tractant diversos assumptes en un annex al conveni laboral. Un d'ells és el de les retribucions de les hores extres, ja que el pressupost per a aquestes «està exhaurit en trobar-nos a finals d'any». Per això es busca la manera de compensar-ho.

Pel que fa a les peticions per marxar en comissió de servei, Sans afirma que no s'ha fet encara cap gestió.