Pla mitjà d'un aparell per cobrar peatges, ja desancorat, al peatge troncal de l'AP-7 a Vila-seca

Menys carrils a l'enllaç de l'AP-7 i la C-32 al Vendrell per obres de pavimentació

Els treballs s'allargaran fins al 25 d'agost

L'enllaç entre les autopistes AP-7 i C-32 al Vendrell tindrà menys carrils durant la pròxima setmana. Aquest dimecres 17 d'agost han començat els treballs de pavimentació en aquesta zona per la retirada del peatge de l'AP-7. Les obres, que du a terme el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), provoquen una reducció de carrils.

Des d'aquest dimecres i fins al pròxim 25 d'agost, els vehicles que es vulguin incorporar a l'AP-7 provinents de la C-32 tindran un carril menys. Dels dos carrils de circulació que hi ha normalment es passarà a tan sols un. Des del Mitma ja han avisat que l'execució de les obres pot generar retencions a totes dues autopistes durant aquesta setmana.

Un any sense peatges a l'AP-7 i l'AP-2

Precisament el pròxim 1 de setembre farà un any que es van aixecar els peatges de l'AP-7 i l'AP-2. El Baix Penedès s'alliberava així de dues de les tres vies de pagament que passen per la comarca. Dos mesos després es van començar a treure les estructures dels peatges de la demarcació, com ara els del Vendrell i la Bisbal del Penedès.

Els treballs de pavimentació que es fan aquests dies són l'últim pas per finalitzar aquest procés d'eliminació dels peatges. En aquests dotze mesos, ambdues autopistes han vist notablement incrementat el seu trànsit, amb moltes més retencions i, també, més accidents. Algunes de les propostes que hi ha sobre la taula són la reducció de la velocitat màxima a 110 km/hora i fer carrils addicionals.

El que ja s'ha aplicat són algunes restriccions a camions en els dies de trànsit més intens, com la prohibició d'avançar. Des del govern espanyol encara no han decidit si s'impulsarà algun mecanisme nou de cobrament en aquestes vies. 

Foto d'una carretera amb retencions.
Durant l'últim any, les retencions han estat habituals en vies com l'AP-7. | ACN