L'arribada de Laia Cuscó a la meta de la Mitja del Vendrell.

Més de 400 persones gaudeixen de nou de la Mitja Marató del Vendrell

S'ha registrat un 33% de participació femenina a les diferents curses

Hi havia ganes de Mitja Marató del Vendrell, després d'un any d'obligada absència per la pandèmia del coronavirus. Això va fer que aquest diumenge 31 d'octubre es registrés un gran ambient en la nova edició d'aquest esdeveniment, que tornava a les platges.

Més de 400 atletes es van citar a la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga, d'on sortien les diferents proves. Corredors, acompanyants i voluntaris van omplir la zona des de les vuit del matí, amb un ambient molt familiar.  

La Mitja Marató de Laia Cuscó

A les 09.30 hores es van iniciar les curses de cinc i deu quilòmetres i la Mitja Marató. En aquesta última hi va prendre part Laia Cuscó, una jove amb cadira de rodes que s'acompanyava de tres corredors. La seva arribada a meta va ser un dels moments més emotius de la jornada, tot un exemple de superació i foment de l'esport inclusiu.

El recorregut totalment pla per les platges de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs va permetre que s'aconseguissin molt bones marques. El primer corredor masculí, José Manuel Vieito, va fer la mitja en una hora, dotze minuts i 36 segons. Pel que fa a la primera classificada femenina, Mariona Soler, va marcar una hora, 32 minuts i 30 segons.

Una altra conclusió que va deixar la jornada és la tendència a l'alça que té el running entre les dones, amb una participació que va arribar al 33%. Després va arribar el torn dels més petits, amb les curses infantils i 'specials'. Els corredors que van fer pòdium van marxar a casa amb regals com una nit d'hotel, roba esportiva, cava i vins, o classes de tenis.

Un total de 55 voluntaris de diferents entitats esportives del Vendrell i d'associacions van fer possible la celebració de la Mitja del Vendrell. Tots ells van ser coordinats pels membres de Protecció Civil i la policia local.