L'escola bressol el Puig del Vendrell.

Més de 5.500 alumnes del Vendrell comencen el curs escolar 2022-2023

El curs més matiner ja ha començat pels alumnes de les escoles bressol, infantil i primària

Més de 5.500 alumnes del Vendrell comencen aquesta setmana el curs escolar 2022-2023. Aquest dilluns 5 de setembre ho han fet uns 3.700, que són els de les escoles bressol, infantil i primària. A partir del dimecres dia 7 s'hi sumaran els 2.100 escolars de secundària.

El curs més matiner també arriba, per primer cop en dos anys, sense restriccions pel coronavirus. Un retorn a una «certa normalitat», com ha definit l'alcalde de la ciutat, Kenneth Martínez, que era molt esperat. El batlle també ha recordat que el Vendrell garanteix la plaça gratuïta de P-2 a tots els infants del municipi.

Això ha fet que l'escolarització a preinfantil hagi augmentat molt des de l'últim curs. La intenció és estendre aquesta gratuïtat a P-1 tan aviat com sigui possible. Amb aquest objectiu s'ha fet ja la proposta d'adjudicació del nou contracte de les escoles bressol.

El nou contracte pujarà a 1,8 milions d'euros i permetrà augmentar les aules disponibles (cinc més) i els professionals. «Serà un contracte per cobrir la capacitat màxima de les escoles bressol i garantir plaça a tots els infants», ha remarcat Martínez.

Treballs de millora en l'eficiència energètica i la sostenibilitat

La regidora d'Ensenyament, Sílvia Vaquero, ha afegit que durant l'estiu s'han fet treballs de millora de l'eficiència energètica dels centres. S'ha començat per l'escola Àngels Garriga, amb la substitució de l'antic enllumenat que hi havia per nous llums led. Aquesta actuació s'anirà fent a partir d'ara en les altres escoles del municipi.

A l'Àngels Garriga també s'han pintat de nou els passadissos i algunes portes, com les dels lavabos. Una altra actuació són els tendals per protegir del sol que s'han posat a escoles bressol com la del Botafoc i la Ralet Ralet. El municipi segueix pendent de les obres d'ampliació de l'institut escola Coma-ruga, que enguany comença el seu tercer curs.