Pla general de l'autopista C-32 a l'altura de la sortida de Cubelles i Cunit

Més car: el peatge de la C-32 sud s'encareix un 5,4% amb el canvi d'any

La barrera de Cubelles costa 22 cèntims més, arribant als 4,33 euros

Amb l'arribada del nou any, els peatges que encara estan actius han incrementat el seu preu, tant els de l'Estat com els de la Generalitat. L'alliberament de quatre autopistes el passat 1 de setembre va deixar el Baix Penedès amb una única via ràpida de pagament. Es tracta de la C-32 sud, la concessió de la qual acaba el 2039.

L'autopista s'ha encarit seguint l'augment que ha tingut l'IPC entre els mesos d'octubre del 2020 i del 2021. Això suposa que els peatges hagin patit una pujada del 5,4%. En el cas de la barrera de Cubelles, l'increment és de 22 cèntims, fins a arribar als 4,33 euros.

Al peatge Vallcarca, la pujada és de 37 cèntims, amb un cost del peatge de 7,26 euros. L'increment ha provocat queixes al territori, lamentant que es pateixi aquesta discriminació quan ja s'han aixecat la majoria de barreres del país. 

Bonificacions per als usuaris habituals

Cal recordar que el passat 1 de setembre va entrar un nou model de bonificacions per als usuaris habituals d'aquesta autopista. Unes bonificacions que s'han modificat aquest 1 de gener. Es tracta d'un descompte per als viatges d'anada i tornada que es facin en un màxim de 24 hores. 

Són del 70% en el tram que va del Vendrell a Sitges i del 40% al tram entre Sitges i Castelldefels. Des del Penedès Marítim demanen que aquests descomptes siguin del 100% al peatge de Cubelles i del 50% al de Vallcarca.

Per beneficiar-se de les bonificacions cal inscriure's primer a la web autopistas.com. Després es pot utilitzar un sistema de telepeatge (VIA T) o una aplicació gratuïta de mòbil. Es tracta de l'aplicació Awai, que permet pagar mitjançant bluetooth.

El de la C-32 sud és l'únic peatge que segueix actiu al Baix Penedès, després que l'1 de setembre s'alliberessin els de l'AP-7 i l'AP-2.