Manifestació dels veïns de Calafell Poble.

Més d'un centenar de veïns es manifesten contra el nou Pla de Mobilitat de Calafell Poble

Demanen paralitzar-lo per arribar a un consens entre consistori, veïns i comerciants

Més d'un centenar de persones s'han manifestat aquest dijous 12 de maig a la tarda en contra del nou Pla de Mobilitat de Calafell Poble. La concentració s'ha fet a les vuit de la tarda a la plaça de Catalunya, on Joan Sevé, portaveu veïnal, ha llegit un comunicat. Sevé ha reiterat les queixes que les últimes setmanes han fet veïns i comerciants del nucli.

«Ens hem trobat un pla sobre la taula que no entenem com s'ha planejat ni com s'ha fet», ha lamentat el portaveu. Els protestants no comparteixen diversos dels canvis que l'Ajuntament ha impulsat amb el nou pla. «Al nucli no tenim un problema de cotxes, perquè la circulació és ínfima», ha expressat Sevé.

«Amb aquests canvis tenim un poble més buit, més trist i més insegur», ha afegit. En el mateix sentit, ha lamentat que no s'hagin impulsat algunes de les iniciatives que fa temps que es demanen al Poble. Entre elles, fer una rotonda a la intersecció entre el carrer de Torredembarra i la rambla Mossèn Jaume Tobella, o crear nous aparcaments.

La comitiva, a la rambla de Mossèn Jaume Tobella.
Els manifestants han recorregut diferents carrers del nucli de Calafell Poble. | BP Diari

Paralitzar el pla fins que s'arribi a un consens

Joan Sevé nega l'argument que ha donat l'equip de govern sobre el fet que el pla es va consensuar als consells de participació ciutadana. «Les 2.000 signatures que hem recollit demostren que no ho han consensuat», ha reblat el portaveu. Per això demana que el nou pla «es paralitzi» fins que hi hagi un verdader consens i s'aprovin els canvis entre tots els actors involucrats.

Després de fer les reclamacions, la comitiva ha sortit de la plaça de Catalunya per baixar pel carrer de Torredembarra. Després han seguit per la rambla Mossèn Jaume Tobella abans de trencar cap al carrer de Mar. A la manifestació hi han pres part alguns regidors de l'oposició, de grups com ERC, la CUP o Ciutadans. 

Els manifestants, baixant pel carrer de Torredembarra.
Els veïns demanen paralitzar el pla de mobilitat per consensuar-lo de nou. | BP Diari